Site icon

Planul Urbanistic General al Brașovului, scos temporar din dezbatere publică. Primăria Brașov spune că sunt „neconcordanțe”, dar nu a oferit mai multe detalii

Planul Urbanistic General al Brașovului a fost retras temporar din dezbatere publică Planul Urbanistic General. Anunțul a fost făcut printr-un comunicat de presă în care reprezentanții au spus doar au fost depuse numeroase reclamații de către cetățeni. De asemenea, Primăria Brașov a menționat că au fost constatate numeroase „neconcordanțe”, fără, însă, a mai prezenta mai multe detalii.

„S-a luat decizia de a solicita elaboratorului PUG-ului clarificarea neconcordanțelor, precum și analizarea și integrarea principiilor și direcțiilor strategice  ce derivă din observațiile primite până în prezent, dacă acestea sunt corect fundamentate. În această perioadă, până la finalizarea introducerii modificărilor necesare, etapa de informare și consultare a cetățenilor se suspendă. De asemenea, și întâlnirea propusă pentru data de 31 octombrie va fi reprogramată”, a anunțat Primăria Brașov.

În schimb, vor continua consultările asupra Propunerilor Preliminare la nivel instituțional, atât cu unitățile administrativ teritoriale din aria metropolitană, cât și cu instituțiile avizatoare, pentru armonizarea cerințelor, condiționărilor și proiectelor de infrastructură.

Mai multe probleme au fost ridicate într-o dezbatere publică cu specialiștii, ce s-a desfășurat în 14 octombrie. Printre altele, directorul Regionalei Brașov a CFR, Ioan Pintea, s-a arătat nemulțumit de faptul că nu a fost consultat când s-a elaborat acest Plan Urbanistic General, astfel că în documentația urbanistică nu sunt tratate investiții majore privind extinderea sau modernizarea infrastructurii feroviare. Printre altele, el a menționat că nu a fost inclus traseul căii ferate ce va asigura legătura cu Aeroportul Internațional Brașov.

De asemenea, în timpul întâlnirii cu specialiștii din 14 octombrie, unul dintre ei a spus că terenul pe care va fi realizat drumul spre aeroport a fost scos din intravilan, iar traseul final al arterei de circulație nu se regăsește în PUG.

Forma preliminară a Planului Urbanistic General a fost lansată în dezbatere publică la începutul lunii octombrie, iar documentația poate fi consultată pe site-ul Primăriei Brașov.

Exit mobile version