Site icon

Proiecte neașteptate în Planul Urbanistic General al Brașovului. Drumul Bartolomeu – Poiana Brașov este unul dintre ele

Chiar dacă a fost declarat „nerealizabil” de către actuala conducere a Primăriei Brașov, din cauza impactului asupra mediului, proiectul drumului Bartolomeu – Poiana Brașov este, încă, de actualitate. Mai exact, potrivit bzb.ro, proiectul este propus în proiectul Planului Urbanistic General al Brașovului, aflat în această perioadă în dezbatere publică.

Astfel, în memoriul de sinteză aferent PUG-ului, se menţionează că staţiunea Poiana Braşov dispune de legături deficitare şi lente către Municipiul Braşov şi este propusă realizarea unei noi legături rutiere cu staţiunea, pe direcţia str. Cristianului – Drumul Naţional 1E (Livada Poştei din Braşov – Poiana Braşov – Râşnov).
Un drum care să facă legătura între strada Cărămidăriei din Braşov şi Poiana Braşov este în planurile Primăriei Brașov de mulți ani, iar proiectul a ajuns până în etapa obţinerii acordului de mediu. Anul trecut, Agenţia pentru Protecţia Mediului Braşov a respins cererea, după ce Primăria Braşov a depus la un raport de impact asupra mediului din care rezulta că investiţia este dăunătoare mediului.
Conform informaţiilor Primăriei Braşov, drumul ar fi urmat să afecteze 4,6 hectare de pădure şi, pentru realizarea lui ar fi nevoie de scoaterea din fondul forestier a unor porţiuni de pădure.

Tot în Planul Urbanistic General este propusă și „activarea transportului de persoane cu tramvai pe fosta linie Dârste – Braşov centru”. Dacă această investiție se va realiza, ar fi a treia reintroducere a tramvaiului în Brașov, după „trenul suburban” – funcțional din anul 1892 și desființat după câteva zeci de ani – și tramvaiul electric din perioada 1987 – 2006.

Proiectul noului Plan Urbanistic General al Municipiului Brașov poate fi consultat pe site-ul Primăriei Brașov. Acesta este realizat de asocierea Asocierea Synergetics SA și Quattro Design SRL, pe baza unui contract semnat în luna mai a anului 2020.

Exit mobile version