Site icon

Scripcaru: Liniile RATBV deviate pe Strada de Mijloc vor reveni cu traseele pe str. Lungă, iar limitatoarele de 30 km/h vor dispărea

Liniile RATBV deviate pe Strada de Mijloc vor reveni cu traseele pe str. Lungă, a anunțat primarul municipiului Brașov, George Scripcaru, cu ocazia primei sale conferințe de presă din noul mandat. Este vorba despre șase lunii ale transportatorului metropolitan RATBV, respectiv 5, 14, 20, 24, 28 și linia A1 spre Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav, care fac legătura între diferite zone din centru și zona Avandarden, Bartolomeu și Stupini, pe sensul de coborâre spre acestea.

Schimbarea de traseu pe sensul de coborâre al celor șase linii de transport în comun a fost operată în luna iulie, în contextul în care administrația anterioară a municipiului a decis ca pe strada Lungă, între Bartolomeu și centru să existe doar o bandă de urcare pentru autobuze. Decizia a atras mai multe voci de nemulțumire la momentul respectiv, printre cei care au fost dezavantajați de această modificare fiind studenții din campusul Memo și elevii de la școlile de pe strada Lungă. În plus, a creat blocaje și mai mari la ieșirea/ intrarea autobuzelor pe str. de Mijloc/str. Lungă.

„Devierea pe strada De Mijloc a autobuzelor a generat mari probleme în trafic, în special în zona intersecției de la Calea Făgărașului. În perioada următoare vor fi realizate lucrările necesare, apoi autobuzele vor reveni pe vechiul traseu”, a declarat primarul Brașovului.

Scripcaru a anunțată să modifiarea celor trei trasee va fi făcută până la sfârșitul anului, pe măsură ce vor fi reamenajate drumurile în cauză. De altfel, în urma discuțiilor din aceste zile cu angajații Direcției Tehnice a Primăriei Brașov și cu cei au constructorului care operează pe strada Lungă, s-a convenit o intervenție de reparații provizorii, pentru început.

„Am discutat cu reprezentanții Direcției Tehnice, cu dirigintele de șantier și cu reprezentanții constructorului și am convenit asupra unui plan de lucrări în două etape. În prima fază, porțiunea străzii Lungi cuprinsă între Nicolae Iorga și strada Bisericii Române va fi readusă la starea inițială. Apoi se vor începe demersurile pentru lucrările mai ample. Este o situație destul de complicată și va fi nevoie de o serie de documentații tehnice, de Studiu de fezabilitate, de aprobarea indicatorilor tehnico-economici de către Consiliul Local Brașov, după care vor putea începe și lucrările”, a declarat primarul.

Dispar limitatoarele de 30 km/h de pe strada Lungă

O altă măsură, însă aplicabilă de azi în zona str. Lungă – Str. de Mijloc, este eliminarea limitatoarelor de 30 km/h, a anunțat Scripcaru. Acesta susține că respectivele limitatoare mai mult strică decât fluidizează traficul.

„Nimeni nu a înțeles logica acestor indicatoare. Din discuțiile pe care le-am avut la nivelul primăriei, aceste indicatoare au fost montate având în vedere că, în viitor, ar urma să se amenajeze benzi pentru bicicliști”, a argumentat Scripcaru.

De altfel, întreg proiectul sistemului de management implementat în ultimele luni va fi verificat în următoarea perioadă, a mai spus Scripcaru. Acest proiect a inclus și montarea unor semafoare la trecerile de pietoni din apropierea sensurilor giratorii, ceea ce, din nou, a atras nemulțumirea unor cetățeni.

„În cadrul acestui proiect este prevăzut și un centru integrat de management al traficului, pe strada Hărmanului. În mod normal, de la acesta trebuie început. Va trebui ca împreună cu toate instituțiile abilitate – Poliție, Jandarmerie, ISU, SMURD – să vedem cum trebuie configurat acest centru și să îl finalizăm”, a mai spus primarul Brașovului.

Exit mobile version