Site icon

Senator PNL, ridicat de DNA. Este cercetat pentru instigare la cumpărare de influenţă

Senatorul liberal Eugen Pîrvulescu (demisionat între timp din partid) a fost ridicat vineri dimineaţă şi adus la la DNA, declarând la sosire că nu ştie ce acuzaţii i se aduc. El este deja trimis în judecată de DNA pentru că ar fi trucat concursul de la Serviciul judeţean de Ambulanţă Teleorman.

Surse apropiate anchetei spun că senatorul este cercetat pentru instigare la cumpărarea de influenţă, relatează G4Media. În schimb, senatorul ales pe listele PNL Teleorman a declarat, în jurul orei 10.00, când a ajuns la DNA, că nu ştie ce acuzaţii i se aduc.

Infracțiunile pe care le-ar fi săvârșit Eugen Pîrvulescu sunt defolosire a influenței sau autorității de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum și de divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, în formă continuată.

Recent, Eugen Pîrvulescu a anunţat că pleacă din PNL, partid pe listele căruia a candidat şi a fost ales la alegerile din 2020, în Teleorman, şi că se alătură echipei lui Mircea Geoană.

Pîrvulescu a fost trimis în judecată de DNA şi în ianuarie 2022 după ce şi-ar fi folosit influenţa pe lângă membrii unor comisii de concurs de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Teleorman, cărora le-ar fi cerut să îi dea subiectele pentru concursuri organizate pentru posturi de asistent medical şi şofer. El le-ar fi solicitat să îi favorizeze la proba practică pe candidaţii indicaţi de el pentru a obţine aceste posturi.

Al doilea lider liberal ridicat de DNA în ultimele zile

Este al doilea lider liberal ridicat de DNA pentru fapte de corupţie. Vineri, fostul ministru al Sănătății, în funcție în timpul pandemiei de COVID, a fost ridicat de procurorii anticorupţie de la Iași, de la Spitalul Dimitrie Castroianu Huși, acolo unde este medic chirurg. Polițiștii au ridicate mai multe plicuri cu documente din spital. Fostul ministru, care până vineri fusese şi deschizător al listei de candidaţi PNL Vaslui pentru Camera Deputaţilor, este acuzat de luare de mită în formă continuată.

Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că Nelu Tătaru este vizat pentru peste 100 de fapte de luare de mită și că este vorba de sume mici de bani, de exemplu 100 de lei.

Aceleași surse au spus că fostul ministru lua mită inclusiv produse alimentare precum carne și ouă. El a fost monitorizat de procurori timp de aproximativ cinci luni.

Exit mobile version