Site icon

VIDEO & FOTO. Caravana „Bună ziua, Schimbare!” a ajuns, în premieră, în județul Brașov, la Vama Buzăului. Comunitatea beneficiază mai ușor de servicii financiare și tehnologie

Caravana „Bună ziua, Schimbare!”, o inițiativă comună a Băncii Comerciale Române și Vodafone România, în parteneriat cu OMNIASIG Vienna Insurance Group și BCR Asigurări de Viață VIG, a ajuns luni, 30 septembrie, în premieră, în localitatea Vama Buzăului din județul Brașov. Conceptul de unitate mobilă, care circulă într-un camion modular, a fost dezvoltat pentru a simplifica accesul comunităților locale din România la servicii financiare și tehnologie.

Punctul de lucru mobil BCR și Vodafone va fi deschis de luni până vineri, în intervalul orar 10.00-16.00, până pe 4 octombrie. lângă Casa de cultură din comună. Doi experți, unul în domeniul financiar-bancar și unul din zona de tehnologie și telecomunicații, vor fi prezenți permanent și vor oferi consiliere personalizată pornind de la nevoile reale ale comunității.


Camionul modular va oferi locuitorilor acces la servicii și produse financiare, la tehnologie, dar și la cursuri de educație financiară, după cum a explicat Dan Mazilu, Directorul Zonal Retail BCR.


Caravana „Buna ziua, Schimbare!” facilitează accesul comunității și la servicii de protecție și asigurări generale și de viață și găzduiește o serie de sesiuni dedicate agricultorilor din zonă. Aceștia vor putea afla cum să acceseze finanțare pentru dezvoltarea propriilor afaceri, pentru producție și echipamente agricole. În același timp, în vederea dezvoltării agriculturii durabile și performante vor exista sesiuni de informare despre fondurile europene disponibile, dar și despre politicile agricole la nivel național și european.

Dinu Mazilu, directorul Zonal Retail BCR: „Fiecare român merită să beneficieze de educație financiară accesibilă”

Punctul de lucru mobil de la Vama Buzăului a fost deschis luni, 30 septembrie, în cadrul unui eveniment la care a fost invitat să participe primarul comunei, Tiberiu Chirilaș.


„Prin Caravana «Bună ziua, Schimbare!», ajunsă acum în comuna Vama Buzăului, aducem incluziunea financiară și tehnologică mai aproape de comunitatea locală. Credem cu tărie că fiecare român merită să beneficieze de educație financiară accesibilă, adaptată nevoilor sale. De aceea, până acum, peste 1 milion de români s-au bucurat de proiecte precum programul Școala de Bani și serviciul de Coaching Financiar, prin care am normalizat conversațiile despre bani. Cu fiecare comunitate locală pe care o cunoaștem, ne apropiem din ce în ce mai mult de îndeplinirea misiunii noastre de a construi o Românie inteligentă financiar”, a declarat Dinu Mazilu, directorul Zonal Retail BCR.


La rândul său, primarul comunei a declarat că această inițiativă este binevenită, având în vedere că în localitate nu există o unitate bancară.


„Sper să găsiți receptivitate din partea locuitorilor comunei. Vă mulțumesc pentru că ați ales comuna noastră pentru această comunitate. Educația financiară este extrem de importantă, în special pentru tânăra generație. În Vama Buzăului nu există nicio unitate bancară în adevăratul sens al cuvântului”, a declarat primarul comunei.

Beneficii pentru locuitorii din Vama Buzăului prin intermediul caravanei:

La biroul bancar din cadrul unității mobile se vor putea efectua digital, asistat de consilieri, următoarele operațiuni:

De asemenea, camionul modular este dotat cu un echipament multifuncțional, care va putea oferi următoarele operațiuni:

În ceea ce privește zona de tehnologie și telecomunicații, clienții vor putea accesa ofertele de abonamente pentru servicii fixe (internet și televiziune) și pe cele de servicii mobile, vor putea testa și achiziționa dispozitivele disponibile pe platforma comercială Easytech (televizoare, tablete, trotinete, aspiratoare robot, etc.) și își vor putea plăti factura sau reîncărca cartela în aplicația My Vodafone sau la ATM-ul BCR.

„Bună ziua, Schimbare!”, o poveste începută în anul 2022


Caravana „Bună ziua, Schimbare!” a început traseul său prin România în octombrie 2022, cu misiunea de a ajunge în cât mai multe localități din țară. Numai în primul an camionul a parcurs peste 6.000 de kilometri și a vizitat 14 comunități rurale sau mici urbane din regiunile Muntenia, Oltenia, Moldova, Transilvania, Banat, Maramureș și Crișana.
De la începutul anului, camionul modular „Bună ziua, Schimbare!” a staționat în localitățile Poienile de Sub Munte, județul Maramureș, Crasna, județul Sălaj, Pâncota, județul Arad, Tășnad, județul Satu Mare, Vorona, județul Botoșani și Cobadin, județul Constanța. Locuitorii au beneficiat de acces simplificat la servicii și produse bancare, de asigurări, de telecomunicații și tehnologii inovatoare, precum și la ateliere de educație financiară și digitală, dedicate inclusiv copiilor lor.

Exit mobile version