Lemnul de pe Drumul Valea Doftanei, scos la licitație de Consiliul Județean Brașov. Administrația județeană brașoveană a stabilit și prețul de pornire

Consiliul Județean Brașov se pregătește să elibereze de arbori traseul viitorului drum din Valea Doftanei (proiectul de modernizarea DJ 102I, Brădet – Valea Doftanei). Astfel, lemnul rezultat în urma lucrărilor de defrișare va fi vândut „pe picior”, la o licitație ce va fi organizată în perioada următoare.

Pentru a putea fi derulată procedura de valorificare, aleșii au aprobat în ședința de plen de astăzi o hotărâre prin care a fost aprobată cantitatea de lemn ce urmează a fi vândută, dar și prețul de pornire.

Conform actului normativ adoptat de Consiliul Județean Brașov, va fi vândut un volum de 398,88 mc de masă lemnoasă, iar prețul de pornire va fi de 291,2 lei/mc. În total, în urma valorificării lemnului, administrația județeană va încasa cel puțin 116.153 de lei.

Drumul județean DJ 102I trece prin județele Brașov și Prahova, iar pentru scoaterea din fondul forestier a suprafețelor necesare derulării lucrărilor de modernizare, aproximativ 5 hectare în județul Brașov, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a emis un ordin de ministru în luna februarie.

Contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare a DJ 102I, în valoare de 405,4 milioane lei, a fost semnat de conducerea Companiei Naţionale de Investiţii CNI SA cu SC Construcţii Erbaşu SA în luna martie a anului 2023, termenul de finalizare a investiției fiind de 42 de luni.

Proiectul este finanțat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Programul național de construcții de interes public sau social derulat de CNI SA, iar judeţele Prahova şi Brașov vor finanța din venituri proprii cheltuieli totale în sumă de 11.206.000 lei (Consiliul Județean Prahova), respectiv de 14.773.000 lei (Consiliul Județean Brașov), constituite din lucrări neeligibile prin program.

Procedurile birocratice au ocupat mult timp

Începerea lucrărilor de modernizare a fost anunțată de mai bine de un an de Consiliul Județean Brașov, însă deschiderea șantierului nu a fost posibilă, din cauza procedurilor birocratice (exproprierea unor terenuri, obținerea autorizațiilor, scoaterea din fondul forestier a unor terenuri). În plus, anul trecut, Consiliul Județean Brașov și Primăria Săcele au avut o dispută destul de lungă, municipalitatea săceleană fiind nemulțumită că în intravilanul orașului, nu erau prevăzute trotuare în proiectul inițial.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.