Modernizarea drumului județean din Valea Doftanei va dura cinci ani. Șoseaua va fi o alternativă la DN 1 și DN 1A

Proiectul de modernizare a drumului județean DJ 102I, Câmpina – Valea Doftanei – Brașov a ajuns în faza licitației pentru proiectarea și execuția lucrărilor. Numai că șoferii care vor să scape de traficul infernal de pe DN 1, din Valea Prahovei sau să evite traficul de pe DN 1A (Brașov – Cheia Ploiești) vor mai avea de așteptat cinci ani. 

Termenul de finalizare a proiectului de modernizare a drumului din Valea Doftanei a fost anunțat de ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, în timpul vizitei de luni, de la Brașov. 

„A fost încărcarea în sistemul electronic de achiziţii publice anunțul pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de reabilitare și modernizare a DJ 102 I Valea Doftanei, judeţul Prahova – Brădet, judeţul Braşov, investiție estimată la 642 milioane de lei. Perioada de proiectare este de 6 luni, iar cel pentru execuția lucrărilor este de 42 de luni. Dacă nu vor fi probleme în derularea procedurii de atribuire, constructorul va trebui ca în cinci ani să ofere noul drum”, a declarat ministrul. 

Acest drum, în lungime totală de 25,6 km, din care 13,200 km sunt în judeţul Prahova şi 12,436 km în judeţul Braşov. Secțiune din județul Brașov este, în acest moment, un drum pietruit care trece prin pădure. 
După terminarea lucrărilor de modernizare, artera rutieră va fi predată Consiliului Județean Brașov. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.