DEFINITIVAT 2025: 33 de candidați cu nota 10, peste 600 cu note sub 5

Rezultatele la examenul de Definitivat, care a avut loc pe 8 iulie, au fost afișate marți în centrele de examen și pe pagina de internet definitivat.edu.ro, 65,36% dintre candidați (5.784) promovând concursul.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației, au fost evaluate lucrările a 8.849 de candidați. Dintre acestea, lucrările a 6.111 candidați au primit note cuprinse între 7 și 10 (un număr de 40 de candidați au fost notați cu 10, iar 402 candidați s-au situat pe segmentul de note 9,50 – 9,99).

Lucrările a 622 de candidați au primit note sub 5.

REZULTATELE EXAMENULUI DE DEFINITIVAT 2025 ÎN JUDEȚUL BRAȘOV AICI

Promovare de 65,36% la examenul de Definitivat 2025

La nivel național, 5.784 de cadre didactice (65,36%) au promovat examenul și, implicit, au obținut definitivarea în învățământ (dintre acestea, 33 de cadre didactice au promovat examenul cu media 10). Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar.

La proba scrisă au fost prezenți 9.169 de candidați (96,41% din totalul celor 9.510 candidați cu drept de participare), care au susținut examenul la 97 de discipline în 42 de centre de examen organizate la nivel național, câte un centru în fiecare județ. Dintre aceștia, 311 candidați (3,39%) s-au retras, opt candidați au fost eliminați pentru tentativă de fraudă, iar lucrarea unui candidat a fost anulată în perioada de evaluare pentru nerespectarea prevederilor metodologice în materie de redactare (semne distinctive).

Proba scrisă a fost parte constitutivă a examenului, nota obținută la această probă având o pondere de 70% în calculul mediei finale.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor la toate probele examenului, inclusiv proba scrisă.

Conform metodologiei, au fost în măsură să susțină proba scrisă doar candidații care au îndeplinit cumulativ condițiile prevăzute de metodologie: stagiu de predare în specialitate de cel puțin un an; calificativul ‘Bine’ sau ‘Foarte bine’ pentru anul școlar în curs; cel puțin media 8 – media aritmetică a notelor obținute la cele două inspecții la clasă și la evaluarea portofoliului profesional, dar note nu mai mici de 7 la fiecare din probele respective.

În cursul zilei de azi, până la ora 20:00, și miercuri, până la ora 12:00, vor putea fi depuse contestațiile, la centrele de examen. Acestea pot fi depuse și online, la adresele de e-mail afișate de Inspectoratele școlare la sediul centrelor de examene în ziua susținerii probei scrise.

Rezultatele finale se afișează la centrele de examen și pe site în data de 21 iulie. Acestea vor fi validate prin ordin de ministru în perioada 24 iulie – 14 august.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.