În TOP 5. Judeţul Braşov are 9 profesori de nota 10 la examenul de Definitivat al cadrelor didactice

187 de profesori din toată ţara au reuşit, în acest an să obţină nota maximă la examenul de Definitivat, conform datelor anunțate de Ministerul Educației. În total, peste 5.800 au obținut note între 8 și 10, care le asigură promovarea la acest concurs. Nouă dintre profesorii de nota 10 sunt din judeţul Braşov. 

La nivel naţional, procentul de promovare din sesiunea 2021 (medii mai mari sau egale cu 8), înregistrat în urma desfășurării probei scrise din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământul preuniversitar, este 72,90%, în creștere cu peste 3,5%, comparativ cu anul trecut (69,17%). Rezultatele obținute de candidați au fost publicate ora 10:00, de către Ministerul Educației.

Au fost declarați promovați, înainte de înregistrarea și soluționarea eventualelor contestații, 5.782 de candidați cu medii între 8 și 10. 

Judeţul Braşov, promovabilitate de aproape 72%

222 de profesori din Braşov care au susţinut examenul de definitivat în învăţământ au reuşit să promoveze, obţinând medii de peste 8, în timp ce alţi 87, înscrişi la evaluare nu au reuşit să obţină media de trecere. Astfel, conform raportului Ministerului Educaţiei, rata de promovabilitate a examenului de definitivat în învăţământ, la nivelul judeţului Braşov, este în această sesiune, 71,8%.

Judeţul Braşov se află în topul celor cu cele mai multe note maxime – 9. 

Note de 10 în judeţul Braşov au obţinut cadre didactice din învăţământul preşcolar, la disciplina Limba română, literatură pentru copii şi metodica activităţilor educative, profesori de psihopedagogie, dar şi profesori din şcolile braşovene care predau Educaţie muzicală specializată (arto vocală, muzică instrumentală), Limba şi literatura germană, Matematică sau Educaţie fizică şi sport. 

Cele mai multe note de 10 au fost obținute de profesori din județele:

  • București – 27
  • Cluj – 15
  • Iași 14
  • Constanța – 11
  • Braşov – 9.

La nivel naţional, la proba scrisă din această sesiune au fost prezenți 8.300 de candidați (95,80%) din cei înscrişi. Dintre aceștia, 366 de candidați s-au retras, iar un candidat a fost eliminat pentru fraudă.

Lucrările a doi candidați au fost anulate în centrele de evaluare.

Astfel, din totalul celor 7.931 de candidaţi cu lucrări evaluate, 4.156 de candidați au obținut note situate pe segmentul 8 – 10. Dintre aceștia, 187 de candidaţi au fost notați cu 10, iar 701 candidați au primit note între 9,50 și 9.99. De asemenea, 3.232 de candidați au avut note între 5 și 7,99. Cu note sub 5 au încheiat proba 543 de candidați.

Concursul de definitivat reprezintă un examen de intrare și avansare în cariera didactică. Examenul poate fi susținut de cadrele didactice care au cel puțin un an vechime în învățământ și este obligatoriu pentru obținerea gradelor didactice. Procedura de acordare a definitivării și a titlului de profesor cu drept de practică în învățământul preuniversitar reprezintă recunoașterea competențelor necesare pentru exercitarea profesiei didactice.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.