Preşedintele organizaţiei municipale a PSD Braşov, Lucian Pătraşcu spune că grupul consilierilor locali ai PSD din Consiliu Local (din care şi el a făcut parte, până a demisionat pentru a deveni secretar de stat) va propune eliminarea indemnizaţiilor destinate membrilor Consiliilor de Administraţie ale companiilor subordonale Municipalităţii.
„Consilierii locali PSD vor propune în plen eliminarea acestor indemnizații de la Consiliile de Administrație. Nu se poate să fii o dată angajat la stat unde să primești un salariu uriaș și, în același timp, să mai încasezi și indemnizație de peste 3000 de lei pentru participarea o dată sau de câteva ori pe lună la o ședință. Aceste indemnizații trebuie să fie simbolice, indiferent de instituția de care vorbim. Sunt convins că, în urma declarațiilor mele, vor fi mulți politicieni supărați și nemulțumiți, dar aceasta este realitatea și trebuie să spunem STOP acestui mod de risipire a banului public“, a transmis Pătraşcu, într-un comunicat de presă.
Exemplul fostului consilier local este Compania Apa:
„De ani buni, instituțiile subordonate celor două instituții își bat joc de banii brașovenilor. Pe lângă faptul că randamentul și performanța acestora lasă de dorit, membrii din Consiliile de Administrație sunt recompensați regește pentru câteva ore de prezență la ședințe. S-a ajuns, astfel încât, la Compania Apa un membru al Consiliului de Administrație să încaseze în jur de 3500 de lei lunar. O sumă incredibil de mare având în vedere salariile din România“, a mai spus preşedintele organizaţiei municipale a PSD Braşov.
Pătraşcu „omite“ totuşi că în trecut, pentru aceleaşi remuneraţii „speciale“, în consiliile de administraţie erau şi membri ai PSD. De asemenea, cu această ocazie, liderul social-democraţilor de la municipiu recunoaşte, printre rânduri, că este o problemă salariile din România – prea mici faţă de pregătirea pe care o au unii angajaţi, în ciuda faptului că PSD s-a lăudat în ultima campanie electorală cu creşterile salariale „istorice“.
„Unii brașoveni cu studii superioare lucrează zi de zi pentru 2000-3000 de lei lunar, în timp ce la instituțiile din subordinea Primăriei și a Consiliului Județean Brașov se încasează această sumă în câteva ore. Nu este corect față de cetățenii acestui oraș!“, a mai declarat fostul consilier Lucian Pătraşcu.
Fii primul care comentează