O nouă legătură între Braşov şi Cristian, ca alternativă la DN73 şi acces spre platforma Măgurele

Primăria Brașov a semnat, în urmă cu câteva zile, contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate a legăturilor dintre strada Cucului și Șoseaua Cristianului, dar și legătura dintre str. Cucului și DN 73, în zona Ina Schaeffler. Acest SF va completa studiul de fezabilitate pentru modernizarea străzii Cucului, finalizat la începutul acestui an.

„Este un proiect foarte important pentru noi deoarece va asigura dezvoltarea zonei dintre Brașov și Cristian, va asigura un acces facil către platforma Măgurele și va reprezenta și o alternativă la DN 73. Avem deja un SF pentru modernizarea străzii Cucului, care va fi prezentat Consiliului local pentru modificarea unor indicatori tehnico-economici, iar după finalizarea și a acestui SF, vom putea demara proiectul tehnic pentru această stradă, inclusiv legăturile cu Șoseaua Cristianului și cu DN 73, în zona Schaeffler”, a declarat primarul George Scripcaru.

 

Strada Cucului va fi modernizată în 18 luni

Actuala stradă a Cucului va fi modernizată, Primăria spunând că aceasta va avea o importanţă specială pentru decongestionarea traficului în zona cartierului Bartolomeu şi accesul din Braşov, la drumul naţional Braşov – Bran (DN73). Modernizarea presupune îmbunătăţirea accesului la zona industrială Bartolomeu şi crearea condiţiilor pentru dezvoltarea urbanistică a zonei. Lucrările de modernizare ale actualei străzi vor dura 18 de luni şi vor fi multianuale. În primul an, lucrările de modernizare a drumului vor costa 32,266 milioane lei, iar în al doilea an, 20,058 milioane lei. Conform Regulamentului de stabilire a importantei construcţiilor, strada Cucului se încadrează în categoria de importanta „C”- de importanţă normală. Strada Cucului se încadrează, de asemenea, în străzile de categoria III, stradă colectoare, cu două benzi de circulaţie. Profilul transversal este corespunzător 
categoriei III, cu o parte carosabila cu două benzi de circulație de căte 3,50 m lăţime, două spaţii verzi adiacente părţii carosabile cu lăţimea de 1,50 m, un trotuar cu lăţimea de 1,50 m şi o pista de biciclişti cu lăţimea de 2,00 m (2 benzi x 1,00m), rezultand o platforma cu lăţimea de 13,5m.

Artera va fi racordată la şoseaua Cristianului şi DN73

Strada Cucului va fi de asemenea prelungită pentru a se racorda la căile de acces din apropiere. Contractul pentru Studiul de fezabilitate şi documentaţia tehnică Cucului şi racordarea ei la şoseaua Cristianului şi DN73 a fost atribuit firmei Beta-Cops SRL, pentru suma de 87.618 lei fără TVA. Studiul are în vedere o stradă de 670 de metri, cu lăţime de 7 metri şi trotuar de 1 – 2 metri pe o parte şi o pistă de biciclişti pe cealaltă parte, de doi metri. Sensul giratoriu de la intersecţia str. Cucului cu şoseaua Cristianului va fi reamenajat. De asemenea, se va face o legătură între DN73 şi pasajul la nivel cu calea ferată.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.