Multe generaţii au putut să se bucure de talentul, dedicaţia şi profesionalismul actriţei Virginia Itta Marcu. Multe generaţii au putut să înţeleagă ce înseamnă teatrul, şi poate chiar viaţa, privind-o pe scenă. Există actori pe care se clădesc repertorii. Există actori pe care se sprijină o întreagă trupă. Există actori care dăruie şi care îi învaţă şi pe cei mai tineri cum să o facă. Generos. Senin. Profund. Parafrazându-l pe Strindberg, acei actori „stâlpi ai teatrului”.
Pentru activitatea sa pe scenă, UNITER a omagiat-o pe actriţa Virginia Itta Marcu, oferindu-i premiul pentru întreaga carieră.
Virginia Itta Marcu a păşit pe scena braşoveană în anul 1963 şi încă nu s-a desprins de ea. Ca să puteţi „simţi” şi înţelege cu adevărat forţa talentului acestei mari actriţe nu trebuie decât să păşiţi pragul Teatrului „Sică Alexandrescu” pentru a o vedea într-un rol memorabil, în spectacolul „Trei femei înalte” de Edward Albee.
„Teatrul pentru mine nu este o meserie, este o nevoie mai adâncă decât înţelesul oricărui cuvânt, nevoia de a scăpa de mine prin mine, este un coşmar şi o eliberare, este singura mea armă de apărare în lupta cu mine şi cu infinitul“, scria actriţa într-o carte în care îşi mărturisea dragostea nemărginită pentru lumea teatrului.
Fii primul care comentează