Virginia Itta Marcu, o viaţă dedicată teatrului încununată cu un Premiu UNITER pentru întreaga activitate

virginia itta

Multe generaţii au putut să se bucure de talentul, dedicaţia şi profesionalismul actriţei Virginia Itta Marcu. Multe generaţii au putut să înţeleagă ce înseamnă teatrul, şi poate chiar viaţa, privind-o pe scenă. Există actori pe care se clădesc repertorii. Există actori pe care se sprijină o întreagă trupă. Există actori care dăruie şi care îi învaţă şi pe cei mai tineri cum să o facă. Generos. Senin. Profund. Parafrazându-l pe Strindberg, acei actori „stâlpi ai teatrului”.

Pentru activitatea sa pe scenă, UNITER a omagiat-o pe actriţa Virginia Itta Marcu, oferindu-i premiul pentru întreaga carieră.

Virginia Itta Marcu a păşit pe scena braşoveană în anul 1963 şi încă nu s-a desprins de ea. Ca să puteţi „simţi” şi înţelege cu adevărat forţa talentului acestei mari actriţe nu trebuie decât să păşiţi pragul Teatrului „Sică Alexandrescu” pentru a o vedea într-un rol memorabil, în spectacolul „Trei femei înalte” de Edward Albee.

virginia itta2

 „Teatrul pentru mine nu este o meserie, este o nevoie mai adâncă decât înţelesul oricărui cuvânt, nevoia de a scăpa de mine prin mine, este un coşmar şi o eliberare, este singura mea armă de apărare în lupta cu mine şi cu infinitul“, scria actriţa într-o carte în care îşi mărturisea dragostea nemărginită pentru lumea teatrului.

646x404

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.