Strategia de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 în România a fost aprobată joi de Comitetul Suprem de Apărare a Țării, iar astăzi, la ora 16.00 va fi prezentată la Palatul Victoria de Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății și vicepreședinte CNCAV, și Florentina Furtunescu, Institutul Național de Sănătate Publică.
În linii mari, președintelui României, Klaus Iohannis, prioritare la vaccinare vor fi cadrele medicale și personalul din centrele rezidențiale și medico-sociale, populația cu risc ridicat de evoluție severă în cazul infecției și personalul din domenii cheie.
Conform șefului statului, la începutul lui 2021 este destul de probabil ca unul sau două vaccinuri să fie disponibile în România pentru imunizarea personalului medical și a persoanelor cu risc, iar vaccinarea în masă va începe, cel mai probabil, în primăvara anului viitor.
„Trebuie să așteptăm un pic pentru a avea descrierea exactă pentru fiecare vaccin pentru ca medicii să decidă cine ce vaccin primește pentru ca efectul să fie optimal”, a declarat Iohannis, citat de hotnews.ro.
Programul de vaccinare va fi gestionat de Comitetul Național de Coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS COV 2.
Unde ne vom putea vaccina în județul Brașov
În județul Brașov vor funcționa 27 de centre de vaccinare, dintre care 16 în municipiul Brașov, câte două în municipiile Săcele și Făgăraș și câte unul în municipiul Codlea, orașele Râșnov, Zărnești și Victoria, precum și în comunele Prejmer, Bran și Tărlungeni. Fiecare centru de vaccinare va fi deservit de un medic și trei asistente.
De asemenea, depozitul de vaccinuri pentru Regiunea Centru (județele Brașov, Covasna, Harghita, Alba, Mureș și Sibiu) va funcționa în cadrul Spitalului Militar de Urgență „Regina Maria” Brașov.
Fii primul care comentează