Braşovenii, invitaţi să facă propuneri pentru cum va trebui să arate zona Centrului Civic

Primăria Brașov a anunțat intenția de elaborare a Planului Urbanistic Zonal “Centrul civic Brașov”, pentru a actualiza reglementările urbanistice în vigoare, a rezolva disfuncționalitățile identificate în zonă și a asigura o dezvoltare coerentă și funcțională a zonei. Acest anunţ vine la numai o zi după ce, din cauza unui incendiu izbucnit în pasajul de lângă Biserica de Lemn, întreg Centrul Braşovului a rămas complet blocat, pentru a permite intervenţia pompierilor.

Comentariile observaţiile și propunerile privind intenția elaborării acestui P.U.Z. pot fi depuse până la data de 20 octombrie, pe adresa de e-mail contact@brasovcity.ro.

“În această etapă, de inițiere, dorim să aflăm care sunt așteptările brașovenilor cu privire la cum va trebui să arate zona peste câțiva ani, ce destinație ar trebui să aibă terenurile libere, fie ele publice sau private, ce tip de facilități vom putea regăsi acolo peste câțiva ani”, a transmis primarul Allen Coliban, conform unui comunicat de presă transmis de Primăria Braşov.

Deși Centrul Civic, cu o suprafață de aproximativ 20 de ha, a fost gândit ca pol de interes, în contrapondere cu centrul istoric, în prezent această zonă se prezintă izolat în restul țesutului urban, situație cauzată în mare parte de delimitarea agresivă a spațiului, de artere de categoria I-a, circulate intens și cu viteze mari, dar și de lipsa de atractivitate a funcțiunilor prezente în această „incintă” – un amestec dezorganizat de servicii publice și administrative, spații de birouri intercalate cu spații comerciale și de alimentație publică, funcțiuni preponderente de zi, mici insule de locuire colectivă și individuală, iar central, cu o dispunere neuniformă, spații verzi și zone cu terenuri de sport – se arată în comunicatul de presă.

Elaborarea PUZ-ului va fi una lungă şi compleză, etapa de informare şi consultare a populaţiei, tocmai lansată, fiind doar primul pas, în care Municipalitatea trebuie să implice publicul.

Etapele pentru elaborarea acestui PUZ sunt următoarele:

  • Etapa I de informare și consultare a populației  – Implicarea publicului în etapa pregătitoare;
  • Etapa de analiză a teritoriului studiat;
  • Forma preliminară a documentației de urbanism;
  • Etapa a II-a de informare și consultare a populației – Implicarea publicului în etapa elaborării propunerilor
  • Actualizarea documentației de urbanism în urma parcurgerii procedurii  de consultare și informare;
  • Avizarea documentației de urbanism;
  • Etapa a III-a  – Implicarea publicului în etapa aprobării PUZ – Transparență decizională;
  • Aprobarea documentației de urbanism.

1 Comentariu

  1. Sa fie constuita o Opera noua ,moderna .Actualul sediu a fost inaugurat in 1953 prin modificarea fostei sali de bal a sasilor , cu adaugiri constuctive in multe etape dar limitate de spatiul restrans.
    Brasovul cred ca merita acest lucru , pe langa dorinta-vis de a fi denumita Opera Natonala …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.