Şantiere pe străzile din 5 cartiere din Braşov. Urmează restricţii de circulaţie şi parcări „în deplasare”

Programul de reparații în mai multe cartiere ale municipiului Brașov continuă în această perioadă pe străzi din cartierele Blumăna și Bartolomeu, Astra, Valea Cetății și Șchei. În aceste zone se fac lucrări de reparații majore, care presupun decapare mecanizată a unor tronsoane unde au apărut gropi, crăpături, văluriri sau burdușiri, și turnarea de covoare asfaltice, a anunţat Primăria Braşov. Municipalitatea nu a precizat însă şi când vor fi finalizate intervenţiile.

Str. Sitei se închide total pe perioada lucrărilor

De luni, 16 octombrie, încep lucrările de reparații pe strada Sitei, tronsonul cuprins între intersecția cu str. Al. I Cuza și intersecția cu str. Dr. Alexandru Davila. Având în vedere condițiile tehnice și lucrările prevăzute, pe perioada derulării reparațiilor accesul pe acest tronson de stradă va fi restricționat în totalitate, inclusiv pentru riverani. După finalizarea lor, se va lucra pe tronsonul din str. Sitei cuprins între str. Dr. Al. Davila și str. Dr. Victor Babeș, iar ulterior, în funcție și de condițiile meteo, tronsonul cuprins între străzile Dr. Victor Babeș și Mihai Viteazul

De asemenea, Valdek Impex, compania care execută aceste lucrări, continuă reparațiile pe străzile Plevnei, Mihai Viteazul, Stadionului și sensul giratoriu de la biserica din Bartolomeu Nord.

Pe Lotul 2, de care se ocupă asocierea dintre SC Recon SA și SC RS Activ, se lucrează în cartierele Bartolomeu, Șchei, Astra și Valea Cetății.

Astfel, compania RS Activ va începe lucrările de reparații Pictor Andreescu, Bobâlna, Islaz, Titan și Carierei – tronsonul de la intersecția cu str. Cărămidăriei spre Fabrica de Var.

Municipalitatea recomandă rute alternative şi prin Astra

Recon continuă, în cartierul Valea Cetății, lucrările de refacere în urma furnizorului de energie electrică, pe bulevardul Valea Cetății, după care va continua pe b-dul Muncii.

De asemenea continuă lucrările de reparații pe benzile 2 și 3 pe Calea București – tronsonul cuprins între intersecția cu strada Poienelor și Spitalul Județean și pe str. Piatra Mare.

În aceste condiţii, entru a evita blocajele în trafic, Municipalitatea le recomandă conducătorilor auto să folosească rute alternative, pentru a evita blocajele sau zonele prea aglomerate.

132 de străzi, pe ista de intervenţii, în 2023

În baza evaluării făcute de inspectorii Primăriei, dar și în urma sesizărilor primite de la cetățeni, pentru anul 2023 s-au stabilit 132 de străzi pe care sunt necesare intervenții, de la decaparea mecanizată (frezare) și reparații, la turnarea de covoare asfaltice, refacere pavaj și reparații trotuare. Lucrările sunt corelate și cu intervențiile deținătorilor de rețele, astfel încât acestea să se facă o singură dată și într-un timp cât mai scurt, atât de către rețeliști, cât și de firmele care execută reparațiile asfaltice.

Etapele de reparații majore ale străzilor includ: demontarea și remontarea bordurilor, montarea plăcilor din beton pentru așezarea la cotă a capacelor căminelor de vizitare și a grătarelor gurilor de scurgere, lucrări de refacere trotuare, lucrări de refacere fundații (acolo unde este cazul), lucrări de reparații în urma intervențiilor deținătorilor de utilități (dacă este cazul). După finalizarea acestor lucrări urmează așternerea stratului de asfalt.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.