Tradiţia continuă la Facultatea de Sociologie şi Comunicare din Braşov: Azi se deschide Expoziţia de sociologie vizuală în aer liber, ed. a VII-a

Expoziţie - Facultatea de Sociologie şi comunicare, UNITBV

O nouă expoziţie de sociologie vizuală poate fi admirată în centrul Braşovului, marcând deschiderea noului an universitar la Facultatea de Sociologie şi Comunicare a Universităţii Transilvania. Expoziţia este amplasată pe esplanada parcului central „Nicolae Titulescu”, vizavi de corpu T al Universităţii, iar vernisajul expoziției are loc pe 1 octombrie, începând cu ora 14:30. Exponatele pot fi vizitate, în acelaşi loc, până în data de 15 octombrie.

Cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov și al Centrului Multicultural al Universității Transilvania din Brașov, Facultatea deschide azi cea de-a șaptea expoziție de sociologie vizuală în aer liber, care reunește și în acest an două proiecte: „Omul și Orașul său” și „Dincolo de gard”.

Expoziția aduce în prim-plan proiectele premiate ale cercului studențesc de cercetare științifică „Anton Golopenția” și reunește lucrările studenților de la programele de licență Comunicare și Relații Publice și Asistență Socială. Coordonatori și curatori ai expoziției sunt cadru asociat dr. Cristian Bălăcescu și conferențiar dr. Ștefan Ungurean.

„Este o practic o <<revistă>>, montată în stradă, deci nu mai multe exemplare distribuite fiecăruia, ci unul singur împărtășit tuturor, o altă versiune a comunicării. Ea trebuie citită și văzută atent pentru că ceea ce am decis să ridicăm, în fața minții dumneavoastră, are sens, semnificație, dincolo de aparenta <<banalitate>> a crâmpeielor de poveste spuse de oameni am crede <<obișnuiți>>”, spune Cristian Bălăcescu, unul dintre curatorii expoziției.

La fel ca în anii anteriori, şi de această dată expoziţia este amplasată pe esplanada Parcului central „Nicolae Titulescu”, chiar în faţa corpului T, unde se află sediul central al Facultăţii de Sociologie şi Comunicare. Organizatorii spun că au ales, şi în acest an, acest amplasament, pentru că e află într-una dintre zonele cele mai intens circulate din oraş, ce poate aduce mai uşor poveștile în mijlocul comunități. Aceste poveşti, deși marchează existențe individuale, reprezintă incursiuni în lumea satului și în spațiul urban, iar un astfel de amplasament permite interacţiunea mai profundă a publicului, cu naraţiunile aduse în prim-plan de studenţi.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.