FOTO. Un proiect al Universității Transilvania, „produs de export”. Brașovul are singura expoziție de sociologie vizuală din România

A devenit o tradiție pentru Brașov ca la început de octombrie, când începe anul universitar, pe aleea pietonală de lângă Parcul Central „Nicolae Titulescu” din Brașov, brașovenii sau turiștii să vadă expoziția de sociologie vizuală „Dincolo de gard“ (proiectul specializării Asistență Socială) și „Omul și orașul său” (proiectul specializării Comunicare și Relații Publice), ajunsă la a VI-a ediție.

În cadrul acestei expoziții, privitorii vor găsi fragmente de interviuri și imagini ale oamenilor din orașele și satele României. Proiectele de cercetare sociologică și expoziția au fost coordonate de profesorii Ștefan Ungurean și Cristian Bălăcescu. Interviurile au fost realizate de studenții din anul I de la specializările Asistență Socială și Comunicare și Relații Publice.

Brașovul are singura expoziție de sociologie vizuală din România. Pe de o parte este această bucurie, indiferent că sunt localnici sau sunt oameni veniți din alte părți, această bucurie de a descoperi un unicat. Nu vezi așa ceva? Aparent sunt fotografii cu texte, dar nu este o pagină de Facebook, nu este un o expunere propriu zisă, ci vorbim istorii de viață care trebuie procesate. Oamenii se regăsesc, și avem numeroase feedback-uri, se regăsesc în această istorie: da, uite și alți oameni ca noi, sau uite și alții care gândesc la fel, sau uite că au gândit altfel”, a explicat profesorul Cristian Bălăcescu.

Scopul amplasării acestei expoziții într-o zonă circulată a fost acela de a aduce poveștile în mijlocul comunități. În același timp, această expoziție ar putea deveni una itinerantă, primele vizate fiind orașele înfrățite cu Brașovul.

„Proiectul, în primul rând este în comunitate pentru că este foarte bine plasat și mulțumim Primăriei Municipiului Brașov pentru acest lucru. Deci, la fel ca în celelalte, în precedentele cinci ediții suntem într-un loc cu vizibilitate maximă și, într-adevăr, mai ales în weekend, văd foarte mulți brașoveni care stau și sau uită la acest proiect. Dar, exact cum a spus la acest vernisaj domnul profesor Ungurean, ne putem gândi și la un «export» al proiectului în orașele înfrățite ale Brașovului”, a precizat profesorul Florin Nechita, prodecanul Facultății de Sociologie și Comunicare.

Expoziția Expoziția poate fi vizitată până în data de 22 octombrie, pe esplanada Parcului Titulescu (vizavi de corpul T al Universității).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.