Postăvarului, pietonală doar în teorie! „Strada cea mai verde”, invadată de „bizoni”

DSCF7773_mic

Strada Postăvarului este de câțiva ani o zonă pietonală, iar în viitor Depoul de Artă Urbană Brașov și Primăria Brașov, vor să o transforme într-o stradă… verde. Au fost aduse ghivece cu tuia, iar zilele acestea vor apărea și grădinuțe mobile, cu flori și alte plante ornamentale, spun oamenii de la DAU şi primărie. Tot pe această stradă însă, printre verdeață şi decoraţiuni pot fi văzute parcate nestingherite și mașinile „bizonilor” care trec bine-mersi de bariera de la capătul străzii.

Chiar dacă Postăvarului este o zonă pietonală, în apropierea intersecției cu strada Politehnicii, printre ghivecele cu flori pot fi văzute mașini parcate. Una dintre ele este a unui angajat al berăriei deschise de puțin timp, care spune că nu a găsit un alt loc unde să îți lase autoturismul. Zilnic, numai el știe cum, omul reușește să treacă de bariera ce restricționează accesul vehicuelelor în această zonă. Teoretic, doar riveranii au carduri cu ajutorul cărora pot ridica bariera. Din păcate, realitatea contrazice teoria, iar dacă este să luăm în considerare logica angajatului, la fel de îndreptățiți să parcheze în fața restaurantului ar și ospătarii angajați la unitățile de alimentație publică de pe strada Republicii…
DSCF7775_mic

2 Comentarii

 1. Buna,

  Eu stau pe Postavarului.
  Strada cea mai verde??? Pffff in visele voastre poate!
  Daca ar fi flori din juma in juma de metru si braduleti dinaia care sunt pusi din 10 in 10 m as mai zice. Adica sa fie doar verdeata intre curti as mai zice.

  Sunt tare curios pe ce proiect aveti voi finantarea nu de alta dar mai mult ca sigur ca nu puneti voi banuti din buzunarul vostru doar ca sa ziceti ca faceti ceva + decat flyere si pliante mai bine puneati flori.

  Plus ca mie in weekendul asta mi s-a parut o mare porcarie si o mare tiganie ce s-a intamplat pe strada.
  Toti linge-bidele au venit sa isi expuna rahaturile facute de lucru manual.
  Hopa Hands! ies eu afara si numa hapciupalitici dinastia peste tot la mine pe strada si zgomot de ma deranja din casa si nici nu mai imi venea sa ies afara de scarba! daca as fi fost politist comunitar as fi cerut la fiecare autorizatia pentru a isi pune taraba + autorizatia de vanzare a produselor.

  Eu inteleg ca unii au fost si ei inafara tarii si au vazut vai ecologie… pfffffffff scuzati partz… de exemplu Germania, Franta, Anglia – mari ecologisti – promoveaza ecologia dar toate masinile polueaza in draci + ca isi cumpara masini care polueaza si consuma f mult (vedeti aici resursele si ozonul si etc).

  Cand vezi niste barbosi cu niste floace de barbi de iti vine sa vomiti si niste creatii manuale facute pe fund si niste banci vai mama lor cu niste putori jmecherase la varsta a 3-a ti se face scarba.

  VRETI STRADA CEA MAI VERDE??????? VA RECOMAND SA O UMPLETI DE VERDEATA SI SA PASTRATI LINISTEA FARA BALCIURI DE 2 LEI.

  PUTETI FACE O STRADA VERDE SI FARA BALCI RESPECTAND LINISTEA.

  Legat de bizoni…..daca ai fi in locul angajatului de la Beraria Ciucas si sa ai salariul lui si sa locuiesti la Mama Dracu’ in Praznic nu ti-ai permite sa iti iei abonament de parcare pe 1 luna de a P&P pt centru ca nu ai mai avea bani de benzina/motorina + golful ala amarat nu incomoda circulatia pe strada sa zici ca blocheaza intrarea si iesirea.

  Asa ca scuteste-ne cu BIZONII.

  Oricum articolul vostru mi se pare o mare porcarie.

 2. Chestiunea parcarii in zona istorica a Brasovului e destul de delicata, locurile de parcare lipsesc cu desavarsire. Toate aceste probleme s-ar diminua daca s-ar construi in zona o parcare pe mai multe nivele.

  Apoi in parcarea din stanga berariei sunt abandonate masini care n-au mai fost miscate de luni de zile, nici aer in roti nu mai au, pe principiul „daca am loc de parcare trebuie sa-l folosesc”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.