Transcarpatica, un drum montan care va lega toate cabanele montane între Moieciu şi Moroieni

padina 1
Până în 2017, judeţele Braşov şi Dâmboviţa ar putea fi legate de un drum ce va traversa Carpaţii. Drumul va avea o lungime de 60 de kilometri şi se va numi „Transcarpatica”, legând localităţile Moieciu şi Moroieni şi toate cabanele de pe traseu.
În judeţul Braşov, artera va avea o lungime de 31 de kilometri, iar în judeţul vecin va avea o lungime de 39 de kilometri. Drumul va porni din Moroieni şi va continuă pe traseul Zănoaga – Bolboci -Padina – Dudele – Moieciu de Sus – Moieciu de Jos. Pe o porţiune de 32 de kilometri, Transcarpatica va urma traseul unor drumuri comunale, în rest el urmând a fi construit „de la zero”.
Avantajele realizării proiectului:
  • distanţa dintre Moroieni şi Moieciu de jos va fi scurtată cu 110 kilometri;
  • va permite dezvoltarea localităţilor de pe traseu, în special a celor din Parcul Naţional Bucegi.
Acordul privind realizarea acestui drum a fost semnat recent de către preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu şi de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Mihai Pascu.
Drum Transcarpatica (14) (1)
Reprezentanţii celor două administraţii judeţene susţin că finanţarea pentru realizarea celor două investiţii ar putea fi asigurată din fonduri europene. De altfel, pentru a obţine sumele necesare, cele două administraţii judeţene vor depune o cerere de finanţare comună.
Până acum, cele două consilii judeţene au adoptat acte normative privind asocierea, iar în perioada următoare se vor constitui grupuri de lucru care vor elabora documentaţia necesară întocmirii Stdiului de fezabilitate şi a Proiectului tehnic.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.