11 ore de poezie, într-un maraton literar la Aula Universităţii Transilvania

aula

33 de poete din Europa şi Statele Unite ale Americii vor participa vineri, la Aula Universităţii Transilvania din Braşov, la  prima ediţie a Bienalei Europeane de Poezie – Maratonul European de Poezie la feminin.
Bienala, dedicată poeziei feminine, este gândită ca un recital care se va întinde pe durata a 11 ore de la ora 14.00 în ziua de 11 octombrie 2013 până la ora 1.00, 12 octombrie.  Autoarele vor citi timp de 15 minute fiecare, poeme în limba lor maternă, iar publicul va avea asigurată traducerea textelor care nu sunt scrise în limba română. Vor participa poete din 10 ţări europene, respectiv Anglia, Olanda, Polonia, Ungaria, Slovenia, Serbia, Turcia, Spania, Republica Moldova şi România, dar şi una din Statele Unite ale Americii.

bodiu

(Foto: Andrei Paul -Nikon)
„Toate autoarele au obţinut premii la concursurile de profil şi sunt şi personalităţi licrice în ţările lor. Prin acest eveniment vrem să-i apropiem pe braşoveni de poezie. Sperăm că vor participa şi mulţi tineri care vor putea să vadă că poeţii nu sunt morţi ci milcă, şi o fac bine”, a declarat organizatorul maratonului, Andrei Bodiu.
Proiectul Excelenţă Culturală Academică Brașoveană este un proiect cultural finanţat de către Primăria Municipiului Braşov şi cuprinde: Colocviul naţional universitar de literatură română contemporană (ediţia a X-a, aprilie 2013), Conferinţa Internaţională de literatură comparată şi studii culturale (ediţia a doua, iunie 2013) şi Bienala Europeană de Poezie – Maratonul European de Poezie la feminin. Valoarea totală a proiectului este de aprox. 113.000 de lei, din care 56.400 lei sunt fonduri asigurate de către Primăria Municipiul Braşov. Acest ultim eveniment beneficiază de o finanţare din partea Municipalităţii de 22.560 de lei, sumă cuprinsă în totalul finanţării proiectului Excelenţă Culturală Academică Braşoveană.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.