Dragnea a dat, Dragnea a luat. Circul din PSD Brașov s-a încheiat cu revenirea la statutul de independent al lui Leonte, după ce 12 zile a fost candidatul partidului pentru Primăria Brașov

????????????????????????????????????

În urmă cu aproximativ două săptămâni, Biroul Permanent Național al PSD lua două decizii, una prin care candidat pentru Primăria Brașov a fost desemnat Cătălin Leonte, după ce, inițial, candidat a fost nominalizat Răzvan Popa. De altfel, Leonte și Popa au fost în competiție în PSD pentru a fi numiți candidați pentru primăria Brașov. După ce, au fost făcute „evaluări”, câștigător a fost desemnat Popa. La începutul lunii martie Leonte a plecat din partid și a anunțat că va candida independent, iar la câteva minute după ce a făcut anunțul, el spune că a și fost sunat de liderii PSRO, care s-au oferit să îl susțină. În 3 martie a apărut la braț cu Geoană, apoi, la sediul PSRO din Valea Cetății chiar a apărut și in afiș cu cei doi.  Ba mai mult, cu o zi înainte, toate semnalele din PSRO erau pentru funcția de primar a Brașovului urma să fie anunțat președintele organizației județene, Claudiu Grusea, și el fost PSD-ist.

De asemenea, Cătălin Leonte a împodobit orașul cu mash-uri impresionante, prin care îi îndemna pe brașoveni să conteze pe el. De altfel, toată această invazie de materiale publicitare a trezit semne de întrebare din partea brașovenilor, pentru că astfel de materiale nu sunt chiar ieftine.

De cealaltă parte, Răzvan Popa înfrumusețat mai multe clădiri cu „R+”-uri de mari dimensiuni.

În primele zile ale lunii aprilie s-a schimbat garnitura în PSD Brașov. Constantin Niță a demisionat, iar în locul lui, președinte interimar al organizației județene a fost desemnat Viorel Chiriac, care s-a „bucurat” de funcție doar câteva zile, pentru că la București s-a desfășurat o ședință a Biroului Permanent Național și fost numit în funcția de președinte interimar al organizației județene pe Mihai Mohaci, iar în locul lui Popa, candidat pentru Primăria Brașov a fost numit Cătălin Leonte, fostul independent.

Ba mai mult, secretarul general al partidului, Marian Neacșa a venit până la Brașov, pentru spune că a venit să pună în aplicare decizia conducerii centrale.

Așa că diada Mohaci-Leonte a apărut în public, anunțând revoluția în partid și în administrația locală.

Tabăra Popa s-a repliat, a mers „în audiență” la Dragnea, așa că la finele săptămânii trecute, Liviu Dragnea a semnat o adresă prin care a solicitat ca social-democrații să voteze pentru unul sau altul dintre candidați, iar decizia a fost: Răzvan Popa – 100, Cătălin Leonte – 44.

Luni seara, cele două tabere au mers la București. Dragnea a dat verdictul: Popa este candidatul. Decizia urmează să fie validată de Biroul Politic Național.

Ofertă prea tentantă pentru independentul Leonte 

Așa că Leonte s-a reîntors la statutul de independent. Azi, într-o conferință de presă a și prezentat versiunea lui. A spus că după ce a demisionat Constantin Niță a fost chemat la București pentru a i se face oferta, pe care susține el, a privit-o cu reticență, până în momentul în care i s-a spus că organizația brașoveană va fi reformată, iar lista pentru Consiliul Local va fi „restructurată”, așa că nu a putut „rezista tentației”.

Redevenit independent, și-a prezentat directorul de campanie, pe Răzvan Iosif, director pentru o scurtă perioadă la Parcul Industrial Carfil, poziție pe care a obținut-o în timpul negocierilor din USL, după alegerile locale din anul 2012, însă nu a reușit să aducă societatea nici măcar pe zero.

A lăsat cârtițe în partid? 

De asemenea, Leonte a anunțat că cei 44 de social-democrați care l-au votat îl vor susține și în continuare. Ba mai mult, în doar câteva zile, Leonte a spus că în perioada 11-15 aprilile, a fost făcut și un sondaj, în care s-a măsurat intenția de vot brașovenilor, luându-se în calcul două scenarii posibile: Leonte candidat PSD și Popa candidat PSD. Potrivit sondajului, Leonte ar fi în avantaj.

A amintit și de o declarație dată de Adrian Atomei, care a anunțat că PSD, cu Mohaci și Leonte, devine un partener serios de discuții, iar când  fost întrebat de PSRO, care a plecat la drum alături de el. „Nu știu să vă dau un răspuns. Nu am discutat cu ei. Lucrurile sunt atât de  schimbătoare în politică… ”, a mai spus Leonte.

De altfel, Leonte a spus că la un moment dat a discutat și cu  Călin Popescu Tăriceanu și cu Geoană, iar ambii l-au ofertat, iar el le-a răspuns că merge ca independent.

Pe de altă parte, deși inițial a apărut cu Leonte alături, Mohaci s-a orientat rapid, iar marți a apărut într-o conferință de presă „la braț” cu Popa.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.