Câțiva dintre beneficiarii Asociației “Rază de Speranță” Brașov, copii cu autism, au petrecut pe 11 mai o zi mai specială. Alături de două dintre terapeutele organizației brașovene, cei mici s-au înscris la competiția de orientare sportivă, cu ambiția de a intra in cartea recordurilor alături de alți 400 participanți. Evenimentul a fost o ocazie minunată pentru beneficiarii noștri de a socializa, de a se bucura de prieteni și de natură. Alături de părinți și terapeuți au găsit rețeta frumoasă: oameni de suflet, entuziasm, poftă de mișcare și peisaje de vis!
Federația Internațională de Orientare și-a propus ca miercuri, 11 mai 2016, să organizeze prima ediție a Zilei Mondiale a Orientării. Obiectivul este să se mobilizeze cât mai mulți tineri/elevi, în 2000 de localități de pe întreg mapamondul, dorind astfel să fie stabilit un nou record mondial care să fie inclus în Guinnes World Record. Actualul record a fost stabilit la Campionatul Mondial de Seniori – Orientare în Alergare – 2003 din Elveția, când 207.979 tineri, din 1381 locații au fost angrenați în întreceri de Orientare. Obiectivul Federației Internaționale este să angreneze 250.000 de tineri în competiții de Orientare, în aceași zi.
Pentru copii cu TSA un element esențial în procesul terapeutic îl reprezintă și integrarea lor între copii tipici. În acest context, la Asociația Rază de Speranță urmărim să creăm cât mai multe contexte în care aceștia, cei peste 70 de copii și tineri cu nevoi speciale care ne frecventează centrul, să socializeze și să interacționeze.
“Orientarea sportivă este un sport mai puțin cunoscut în țara noastră, dar este extrem de benefic pentru dezvoltarea fizică, emoțională și psihică atât a copilului tipic cât, mai ales, a copilului cu tulburări din spectrul autist. Astfel, copiii noștri și-au putut dezvolta abilitățile de orientare spațială, antrenarea capacității de abstractizare, antrenament fizic, anduranță, responsabilizare pentru propria persoană, autonomie, dar capacitate de a lua decizii, conștientizarea mediului din jurul lor. Orientarea este o disciplina complexă care dezvoltă individul atât din punct de vedere fizic, cât și intelectual!” psih. Mădălina Sumedrea, Asociația Rază de Speranță.
“Viziunea unui viitor mai frumos pentru copiii noștri ne-a adus împreună și ne motivează zi de zi să deschidem ușa cabinetului copiilor ce aleg sa ne treacă pragul. Pentru ca o dată cu timpul copii pe care îi avem în terapie ne-au cucerit și ne-au deschis sufletul, am format împreuna cu ei o familie ce se își asumă creșterea reciprocă. Datorită prieteniei pe care o avem cu cei de la Clubului Sportiv Babarunca am decis să colaborăm și să îmbinăm partea tehnică și terapeutică cu distracția și hrana pentru suflet.” Psih. Luminița Jantea, Asociația Rază de Speranță.
Fii primul care comentează