#REZIST, ecou european într-o carte. Ce n-au facut universitarii noștri de la știinte politice și sociale, ocupați cu alte cele, fac universități străine: analiza fenomenului #rezist, privit din perspectivă multidisciplinară.
Cercetatori britanici de la Universitatea din Bournemouth și germani de la Universitatea de Știinte aplicate Quadriga din Berlin au inițiat, puțin după stingerea protestelor din iarna aceasta, un studiu cu contribuții românești și străine, publicat recent sub titlul #Rezist, Romania’s 2017 anti-corruption protests: causes, development and implications.
Coordonatorii lucrării, profesorii Ana Adi și Darren G.Lilleker, au fost interesați să afle ce se poate învăța “la cald” din protestele impotriva OUG 13 și a corupției clasei politice românești, din mai multe unghiuri: context istoric și politic, motivațiile protagoniștilor, dinamica comunicării și impactul socio-politic. Au fost invitați să contribuie la acest tablou complex universitari specializați în comunicare și media, pintre care Dumitru Borțun, Peter Gross, Antonio Momoc, Brîndusa Armanca, Maria Corina Barbaros, Rodica Melinda Sutu, politicieni (Monica Macovei), participanți la proteste printre care Raluca Feher, Tiberiu Pfiszter sau Cosmin Pojoranu, jurnaliști printre care Ramona Ursu, de la Decat o revista, potrivit Contributors.
1 Trackback / Pingback