Codrin Ștefănescu le-a explicat jurnaliștilor din Brașov care le sunt atribuțiile: „Dumneavoastră nu faceţi dialog cu mine. Dumneavoastră mă întrebaţi, sunteţi jurnalist“

Finalul mitingului organizat duminică de PSD Brașov, în Piața Sfatului, „pentru susținerea valorilor europene“, s-a lăsat cu o bătaie între un simpatizant al PSD, ce a agresat o persoană care a strigat împotriva partidului de la guvernare.

 

(Sursa Video: FB Aurel Csato, Kanal D)

Întrebat de acest incident, secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, prezent la Brașov pentru a participa la alegerile interne ale organizației județene, a răspuns printr-o altă întrebare:

„Este normal ca cei de la «haştag» rezist să pângărească ministerele sau casele unor oameni?”, a întrebat retoric Ștefănescu. 

Unul dintre jurnalişti, care a fost prezent și la incidentul din Piața Sfatului, i-a spus lui Codrin Ștefănescu că acest caz nu are legătură cu #rezist. Reacția secretarului general al PSD a fost cel puțin agresivă: 

„Dumneavoastră nu faceţi dialog cu mine. Dumneavoastră mă întrebaţi, sunteţi jurnalist. Dacă sunteţi #rezist, vă puneţi aia cu rezist şi cu asta gata. M-aţi întrebat şi eu vă răspund. Şi vă răspund exact cum vreau eu, cum gândesc eu, nu cum îmi spuneţi dimneavoastră. Situaţia este foarte simplă. Sunt echipe în toată ţara, care atacă personalităţi importante. Pentru românii noştri care ne susţin, foarte multe milioane, a ajuns răbdarea la maxim. Noi îi calmăm tot timpul şi le spunem că este doar o mână de profesionişti care se mişcă cu maşina peste tot şi înjură, aruncă cu ouă, cu mizerii. Aceasta situaţia”, a mai spus Codrin Ştefănescu, înainte să se retragă pe motiv că trebuie să ajungă rapid la București. 

În schimb, preşedintele PSD Braşov, Marius Dunca, a declarat că incidentul s-a produs după ce mitingul s-a terminat și că nu există nicio dovadă că vreunul dintre cei implicați este membru PSD. 

Reamintim că la finalul mitingului PSD din Piața Sfatului s-a produs un incident, între două persoane – un susținător PSD și unul care a strigat lozinci împotriva partidului de guvernare. Din primele imagini, cel care a pornit încăierearea ar fi fost vârstnicul susținător al PSD, însă nici celălalt bărbat nu s-a lăsat mai prejos și a răspuns agresiunii. În final, jandarmii care au intervenit să îi despartă pe cei doi, l-au condus la dubă doar pe protestatar, simpatizantul care a pornit bătaia pierzându-se în mulțime. Jandarmii au precizat că l-au luat pe acesta pentru identificare și pentru a vedea dacă depune plângere.

„Am reușit pentru moment să vorbim doar cu persoana vătămată. (…) Persoana agresată nu dorește să depună plângere împotriva celui care l-a agresat”, au comunicat jandarmii, citati de Mediafax.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.