18 brașoveni care l-au huiduit pe Tăriceanu, amendați de Jandarmerie

O treime dintre brașovenii care i-au huiduit pe liderii ALDE la „Marșul demnității”, care s-a desfășurat la Brașov în 12 mai, pe acelaşi  traseu ca cel parcurs în 1987 de muncitorii de la Uzina de Autocamioane, au fost amendați de jandarmerie.



 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi a Județului Brașov, plutonier major Ion Zaharia, în 12 mai au fost legitimate 27 de persoane. „Pe lângă cele 27 de persoane legitimate, au fost aplicate 18 amenzi, fiecare în valoare de 500 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 60/1991 privind adunările publice și 18 avertismente în baza legii 61 / 1991 privind ordinea publică. Au fost aplicate duble măsuri”, a declarat reprezentantul IJJ Brașov.

De cealaltă parte, reprezentanții protestatarilor au precizat că vor plăti amenzile, dar vor fi contestate apoi în instanță. „Este temei de neconstituționalitate.  Avem dreptul la protest spontan. De asemenea, a fost prezentă o personalitate publică importantă, respectiv Călin Popescu Tăriceanu”, a anunțat unul dintre protestatari.

Reamintim că „Marşul pentru demnitate“, desfăşurat în 12 mai şi prezentat de ALDE Braşov, ca un eveniment public împotriva abuzurilor, a luat mai degrabă forma unui miting electoral al Alianţei. La eveniment a luat parte preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, dar şi alţi membri ai partidului, printre care ministrul mediului, Graţiela Gavrilescu, europarlamentarul Norica Nicolai sau senatorul de Braşov, Daniel Zamfir. Marşul, la care organizatorii spun că au luat parte 3000 de persoane a beneficiat de prenţa unor membri şi simpatizanţi ALDE aduşi cu autocarele din toate zonele ţării.



 

Ceea ce i-a supărat pe câţiva braşoveni care au ales să şi protesteze, este faptul că acest marş a avut loc pe acelaşi traseu ca cel parcurs în 15 noiembrie 1987, de muncitorii de la Uzina Steagu Roşu, ce au strigat pentru prima dată împotriva regimului comunist. În plus, la începutul mitingului și în timpul lui, membrii ALDE,au pomenit de mai multe ori în discursurile lor electorale, despre evenimentul din urmă cu 32 de ani, „agățându-se“ practic de acest moment din istoria Brașovului. 

De altfel, la acest miting cu tentă electorală a participat şi vicepreşedintele Asociaţiei 15 Noiembrie 1987, care a urcat pe scenă alături de liderii ALDE. 

1 Trackback / Pingback

  1. Îndrăznești să protestezi împotriva lui Tăriceanu? Ești amendat! Au pățit-o 18 brașoveni - Realitatea de Brașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.