Amânăm puțin momentul! Simona Halep, finală memorabilă de aproape trei ore la Australian Open: „A patra oară poate e cu noroc”

Simona Halep și Caroline Wozniacki au oferit o finală memorabilă, un meci pe muchie de cuțit care a durat aproape trei ore și putea fi câștigat de oricare dintre ele. Ambele erau la a treia finală de grand slam, iar în final, daneza și-a trecut în cont trofeul și primul loc în ierarhia mondială.

Meciul a început cu Wozniacki folosind atuul ei: serviciu. Halep a ripostat cu atacul. Totuși începutul meciului a aparținut danezei, care a contracarat jocul agresiv al Simonei Halep, iar scorul a ajuns la 3-0 în primul set.
 După câteva schimburi de mingi, româncei a început să îi iasă jocul, a câștigat un punct, scorul a ajuns la 3-1 în primul set,  Wosniaki a revenit repede, refăcând diferența de trei puncte. Apoi cele două au mers umăr la umăr, cu schimburi spectaculoase de mingi, fără ca vreuna dintre ele să ia initiațiva. Wozniacki a facut apoi 5-2, până când Halep s-a trezit brusc și a egalat: 5-5. Wozniacki a revenit în joc, câștigând un punct „la zero”: 6-5, dar românca a egalat, scorul ajungând la 6-6. S-a ajuns la tiebreak, câștigat de Wozniacki cu 7-2, care și-a adjudecat astfel primul set. Eficiența danezei la servicii a fost de 81%, al Simonei Halep de 75%.

Echilibrul s-a menținut și în al doilea set, cu „dueluri intense”, câștigate prin lovituri de mare rafinament. Când avea  3-2, Simona Halep a început să aibă probleme fizice și a cerut intervenția medicilor. Cu toate acestea Halep a câștigat setul, iar finala a ajuns în decisiv.

Setul decisiv, venit după o pauză de vestiar de 10 minute, a început după același scenariu, fiecare minge fiind pe muchie de cuțit, însă daneza a câștigat primele doua puncte, după care game-urile s-au împărțit. La 3-3, a fost rândul lui Wozniacki să ceară intervenția echipei medicale, având probleme la genunchi. Imediat după această pauză medicală, daneza a revenit și a câștigat finala, cu 6-4 în deciziv. 

„Bineînțeles că sunt tristă, am putut câștiga, dar Caroline a fost mai buna decât mine. A patra oara poate e cu noroc”, a declarat Simona Halep după meci. Odată cu cea de-a treia finală de grand slam, Halep a pierdut și primul loc în clasamentul mondial, acesta fiind ocupat acum de Caroline Wozniacki. 

Caroline Wozniacki, aflată și ea la prima finală de Grand Slam câștigată, a felicitat-o în final pe Halep și i-a cerut scuze pentru înfrangerea de la Melbourne:Aştept acest moment de multă vreme, am mari emoţii, îmi tremură vocea. Vreau să o felicit pe Simona, ştiu că e greu pentru ea, îmi pare rău, dar sunt convinsă că va mai avea ocazia să joace o finală de Mare Şlem şi să şi câştige“

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.