Simona Halep donează pentru Australia. Nu la fiecare as, ci la fiecare înjurătură sau ieșire nervoasă. „Sigur așa voi strânge mai mulți bani“

Simona Halep se alătură sportivilor din toată lumea care fac donații pentru a susține acțiunile de salvare din Australia, afectată de cel mai mare incendiu din istoria sa.

Până acum mai mulți jucători de tenis și-au luat angajamentul că vor dona câte o sumă pentru fiecare as pe care îl vor da la turneele pe care le au în agendă în perioada următoare, cu atât mai mult cu cât continental australian și Oceania găzduiesc, în această lună, cinci turnee internaționale – Brisbaine (AUS), Aukland (NZ), Adelaide (AUS), Hobart (TAS), Melbourne.



Acțiunea de strangere de fonduri a pornit de la Nick Krygios, care a anunțat că va dona câte 200 de dolari pentru fiecare as pe care îl va da, în turneele australiene. Acesta și-a provicat colegii, atât pe cei din circuitul ATP, cât și pe cei din WTA, să facă la fel și să se alăture eforturilor de salvare din Australia, afectată de cel mai mare incendiu din istorie.

Au urmat imediat promisiuni similare din partea tenismenilor Alex de Minaur, care va dona 250 de dolari pentru fiecare as din turneele australiene, John Millman sau John Peers, vare vor dona câte 100 de dolari pentru fiecare as.



Din circuitul WTA, „Ace Queen“, Karolina Pliskova anunță că va dona câte 200 de dolari pentru fiecare as din turneele din Australia, la fel ca  și fosta lideră mondială, australianca Samantha Stosur, în timp ce actuala lideră WTA, Ashleigh Barty va dona toate câștigurile de la Brisbaine International, care stă să înceapă,  și unde este cap de serie nr. 1.

 

Simona Halep a răspuns și ea apelului lansat de colegii din circuitul ATP și WTA. Halep însă, nu și-a asumat să doneze pentru fiecare as. Și asta pentru simplul motiv că… nu este o mare marcatoare de ași, precum Pliskova, de exemplu, care anul trecut, în turneele australiene a întregistrat 69. În schimb, Simona spune că va dona pentru fiecare moment în care îi va face zile negre antrenorului său, Darren Cahill. 

„Știți să iubesc Australia, dar știți, de asemenea, că nu lovesc prea mulți ași. Vreau să ajut, iar promisiunea mea este aceasta: de fiecare dată când îi fac zile grele lui Daren Cahill, pe parcursul turneelor australiene, voi dona câte 200 de dolari. În acest fel voi strange mult mai mulți bani“, a fost răspunsul lui Halep la provocarea colegilor săi, de a se alătura campaniei de stranger de fonduri pentru Australia.

 

Antrenorul Simonei Halep, australianul Darren Cahill, a declarat că, pentru prima dată va fi de acord cu jucătoarea sa înjurând. 

Cahill i-a dat liber la „înjurături“ Simonei Halep, anunțând că va pune și el la bătaie câte 50 de dolari, de fiecare dată când se întâmplă acest lucru. 

Campaniei de strângere de fonduri pentru susținerea Australiei, în lupta cu incendiul i s-au mai alăturat și Pricilla Hon (50 de dolari/as), Storm Sanders (10 dolari/as), Arina Rodionova sau Alize Cornet, aceasta din urmă asumându-și promisiunea de a dona câte 50 de dolari pentru dropshot-urile  câștigătoare. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.