Apa tulbure la robinete. Codul roșu de inundații a afectat apa din lacul de acumulare de la Tărlung

Compania Apa a anunțat că miercuri a activat sursele alternative de apă, pentru a completa necesarul către populație, după ce barajul de acumulare de pe Tărlung, care asigură alimentarea municipiilor Săcele și Brașov a fost golit controlat, pentru evitarea unor eventuale inundații. 

În această situație, pentru completarea necesarului de apa au fost activate sursele subterane aflate in zona Hărman- Prejmer- Sânpetru ce pot asigura apa potabilă prin pompare din puțurile de mare adâncime.

Compania Apa a anunțat în în urma codului roșu de inundații s-au înregistrat creșteri rapide de debite și niveluri cu depășiri ale cotelor de pericol pe râul Tărlung, fapt ce a impus golirea controlată a lacului de acumulare care asigura sursa principală de apă a municipiilor Brașov și Săcele. Aceasta a condus la creșterea turbidității mult peste valorile obișnuite.

Reprezentanții Companiei spun că  este posibil ca alimentarea cu apă să fie insuficientă sau să aiba o turbiditate mai mare în câteva zone precum Săcele, Răcădău (parțial), Timiș-Triaj, Centru, Centrul Civic, Astra și Șchei.

Populația este sfătuită, de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Brașov să întrebuințeze pentru consumul uman doar apă îmbuteliată până la normalizarea poarametrilor de potabilitate.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.