Școala nr. 5 din Săcele, cea mai aglomerată din județ, va avea o clădire nouă construită din fonduri europene

Școala gimnazială nr. 5 din Săcele va avea un nou sediu până în 2021. Cea mai mare școală din județul Brașov, care are peste 2.000 de elevi ce sunt nevoiți să învețe în două schimburi din cauza spațiilor insuficiente, va avea o clădire cu 3 corpuri, în care vor fi amenajate 40 de clase. Fiecare dintre corpuri va fi destinat unui ciclu de învățământ, respectiv preșcolar, primar și gimnazial.

Pentru noua clădire a Școlii nr. 5, Primăria Săcele va aplica pe fonduri europene, prin Programul Operațional Regional, Axa 10 (Îmbunătățirea infrastructurii educaționale). Aplicația va fi depusă până la sfârșitul lunii martie, după cum a precizat primarul municipiului Săcele, Virgil Popa.

Conform Studiului de Fezabilitate existent, investiția este estimată la 26.075.984 lei  (aproximativ 5.600.000 euro), corpurile de clădire urmând să aibă două etaje.

 

Pentru această construcție și pentru grădinița din zonă, Primăria Săcele are disponibil un teren de 17.365 de metri pătrați. Viitoarea clădire va avea o suprafață desfășurată de 7.100 mp și 2.370 mp, amprenta la sol.După ce această nouă clădire va fi finalizată, actuala școală va fi demolată, iar grădinița, care se aflkă lângă ea, va fi transformată într-un centru socio – medical.

„De regulă, situația de la Școala nr. 5 era una despre care se discuta mai mult în campaniile electorale, fără a se înainta apoi cu vreun proiect. Am ajuns însă acum în momentul în care avem Studiul de Fezabilitate și până la sfârșitul lunii martie vrem să depunem proiectul spre finanțare pe POR. Probabil la sfârșitul acestui an, vom finaliza toate procedurile e avizare a proiectul și cred că undeva prin 2021, noua școală va fi finalizată și pusă la dispoziția elevilor“, a declarat primarul Săcelelor, Virgil Popa.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.