Big Band-ul Radio România și Orchestra Operei Brașov îi vor acompania pe concurenți pe scena „Cerbului de Aur“

La 50 de ani de la prima ediţie a Cerbului de Aur, Orchestra Radio România va fi din nou pe scena Festivalului, alături de interpreţi. În anul 1968, Orchestra de estradă a Radioteleviziunii, condusă de Sile Dinicu, acompania primii artişti care participau la Cerbul de Aur. Jumătate de veac mai târziu, la ediţia cu numărul 18 a evenimentului, artiştii care vor intra în concursul internaţional de interpretare vor fi acompaniaţi de Big Band-ul Radio România şi Orchestra Operei din Braşov, sub bagheta dirijorilor Ionel Tudor şi Andrei Tudor.

„Este o mare bucurie pentru mine să particip, în calitate de dirijor şi orchestrator, alături de Andrei Tudor, la Festivalul Internaţional Cerbul de Aur. Sunt fericit că am astfel ocazia de a continua tradiţia participării la Festival a Orchestrei Radio, tradiţie începută în anii ’60 când dirijor era Sile Dinicu“, a declarat maestrul Ionel Tudor. „Anul acesta, voi urca pe scena festivalului un ansamblu format din cei mai buni instrumentişti profesionişti din ţară, membri ai Big Band-ului Radio România alături de Orchestra Operei Braşov. Sperăm să oferim publicului momente frumoase, clipe de emoţie şi de bucurie!“, mărturiseşte cunoscutul dirijor.

Ansamblul va interpreta peste 30 de piese, acompaniind concurenţii, artiştii români din prima seară a Festivalului, dar şi pe celebrul violinist şi compozitor Edvin Marton. Orchestraţiile sunt semnate de cei doi dirijori – Ionel Tudor şi Andrei Tudor – şi de Simona Strungaru, orchestrator şi vor cuprinde inclusiv genericul evenimentului.

„Suntem onoraţi să participăm la Festival într-un moment special – 50 de ani de la prima ediţie a Cerbului de Aur, 65 de ani de la înfiinţarea Operei din Braşov şi o sută de ani de la Marea Unire din 1918. Alături de colegii din Big Band-ul Radio, sub bagheta dirijorilor Andrei şi Ionel Tudor, vom oferi publicului şi telespectatorilor un spectacol al muzicii de calitate“, a declarat Ovidiu Mezei, Director al Operei din Braşov.

Ca de fiecare dată, concurenţii trebuie să interpreteze şi o melodie românească. Anul acesta, cei 18 finalişti ai concursului vor cânta piese care au scris istorie pe scena Cerbului şi dincolo de ea. Printre piesele care se vor auzi anul acesta în Piaţa Sfatului din Braşov se numără „Dau viaţa mea pentru o iubire“, „Să nu-mi iei niciodată dragostea“, „Of, inimioară“, „Dincolo de nori“, „Cât de frumoasă eşti“, „Spune-mi“, „Copacul“ sau „Oamen0“. 

„Cerbul de Aur“ începe pe 29 septembrie. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.