Mirosul de gunoi de grajd a invadat Brașovul

Dacă până acum suspectul de serviciu pentru mirosurile din oraș era rampa de gunoi de lângă Săcele, marți seara, când în cartierele Astra și Noua, când la fel, brașovenii au reclamat un miros insuportabil, sursa a fost cu totul alta. Mai exact, potrivit comisarului șef al Comisariatului Județean Brașov  Gărzii Naționale de Mediu, Mircea Paraschiv, mirosul a provenit la terenurile agricole de lângă ocolitoarea Brașovului, din spatele magazinului Carrefour.

„Pe mai multe parcele de pe o suprafață totală de 8 – 10 hectare de teren agricol a fost împrăștiat gunoi de grajd, pentru fertilizarea solului. Am identificat cui îi  aparțin respectivele terenuri, iar acum este în curs de derulare un control. Vom urmări trasabilitatea fertilizatorului, de unde a fost cumpărat, dacă acesta a fost achiziționat legal. De asemenea vom verifica și graficul de fertilizare, pentru că astfel de operațiuni nu se fac în sezonul cald”, a declarat Paraschiv.

Acesta a mai spus că în baza rezultatelor acestui control, cei care au realizat fertilizarea riscă amenzi destul de consistente.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.