FOTO. Aroganță de București sau atitudine umilă de provincie? TVR face regulile în Centrul istoric al Brașovului

Proiectul „Istoria la persoana întâi” a fost „expulzat” din Piața Sfatului

În Centrul istoric al Brașovului este forfotă mare. Pregătirile pentru Cerbul de Aur au intrat în linie dreaptă. Scena din Piața Sfatului e gata, s-au verificat instalații de lumini și de sunet,  tribunele sunt montate. Desfășurarea logistică a fost impresionantă: zeci de muncitori, vehicule de tot felul. Piața Sfatului, complet ocupată. Organizatorii își cer scuze pentru disconfortul creat. 

Cum s-a întâmplat și la edițiile anterioare, Televiziunea Română și-a mutat aproape întreaga flotă auto la Brașov, de la TIR-ul folosit cândva la transmisia meciurilor de fotbal sau autoutilitarele cu echipamente, la mașinile de serviciu ale angajaților TVR. Toate pot fi admirate la locul faptei sau în apropiere.

 Odată cu desantul TVR, toate regulile locale au fost ignorate. Mașinile de serviciu cu LT-uri pe care se poate vedea sigla Cerbului de Aur stau frumos parcate în curtea Bisericii Negre, şi se plimbă nestingherite în jurul acestui monument reprezentativ pentru oraș.

Poate că, totuși, Primăria, care le-a pus centrul istoric la picioare, ar fi trebuit să fie ceva mai atentă. Oare era greu să le impună să își lase mașinile la parcarea de la Spitalul Militar Regina Maria, iar de acolo prețioșii șoferi să vină pe jos? Nu de alta, dar braşovenilor, Primăria le amintește de fiecare dată că există această parcare în centrul orașului, care trebuie folosită la evenimente, tocmai pentru a evita aglomerațiile în alte zone sensibile… 

De bun simț ar fi fost ca mașinile indispensabile să rămână în Piața Statului, iar celelalte să fie lăsate în altă parte. Dar, din păcate, încă o dată, Brașovul are un comportament „provincial” (ca să nu spunem umil-n.n.) când e vorba de relația cu Bucureștiul.

Proiectul „Istoria la persoana întâi” a fost „expulzat” din Piața Sfatului

Ce e drept, festivalul emblematic pentru oraș poate că merită acest sacrificiu. Dar, poate că organizatorul principal, respectiv TVR, ar trebui să își ceară scuze și pentru disconfortul pe care l-ar fi putut evita, cum este cazul parcării mașinilor în curtea bisericii, unde, cândva a fost un cimitir în care au fost îngropați brașovenii care în Evul Mediu au făcut primii pași în transformarea orașului nostru într-unul dintre cele mai frumoase din România. 

Tunul din Primul Război Mondial a mai avut loc doar la o… terasă. Înainte era la intrarea în Casa Sfatului

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.