Perform(d)ance – Zilelele dansului contemporan la Brașov, cu trei spectacole de înaltă ținută la Centrul Cultural Reduta

Perform(d)ance – Zilelele dansului contemporan la Brașov, eveniment aflat la a doua ediție, invită publicul la trei spectacole vibrante, o expoziție de fotografie și o petrecere animată de un performance. Prima ediție s-a bucurat de mult interes din partea publicului, iar evenimentul a primit distincția pentru cel mai bun debut la Premiile Anului în Cultură la Brașov.

Anul acesta organizatorii propun un program care ilustrează pe deplin ideea de performance, adică un spectacol care comunică prin dans, discurs vorbit, muzică și artă multimedia. Temele explorează identitatea umană cu fațetele sale de putere și vulnerabilitate, care face față istoriei, presiunilor sociale și sentimentelor.

Heterocromia” este un spectacol dinamic și emoțional, susținut de elemente multimedia. Autoarele spun despre „Nu toți sunt eroi” că este un spectacol care se articulează prin tensiune şi dialog cu bunicii dispăruţi, unul evreu și celălalt legionar, în care se întretaie interpretările cele mai personale cu imagini marcante din inconştientul colectiv. În program este invitat un spectacol din Germania, LEVIAH, care discută despre efectul proceselor politice asupra psihicului individului. Toate spectacolele vor avea loc la Centrul Cultural Reduta în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, de la orele 19.00.

Anul acesta, perform(d)ance salută eforturile unor artiste brașovene. Orsolya Balint va prezenta o expoziție de fotografie cu instantanee surprinse în timpul unor spectacole de dans contemporan. Anamaria Guguian va prezenta publicului “Migdalii înfloriți”, un performance dansant, alături de un colectiv de dansatori amatori, grupați sub denumirea “IDanceYou”. Evenimentul de la Visssual va fi animat apoi de apreciatul DJ local Alexander Silvermountain.

Cei interesați să aprofundeze dansul contemporan prin practică sunt invitați la workshopul derivat din spectacolul „Nu toți sunt eroi”, alături de Cristina Lilienfeld și Smaranda Găbudeanu. O parte din cele 15 locuri sunt deja ocupate de amatorii interesați.

Roxana Florescu, director al Centrului Cultural German Brașov (organizator al evenimentului): „Popularitatea dansului contemporan nu este doar o tendință germană, ci una internațională. Chiar și în condiții grele, dansul contemporan se extinde tot mai mult și dezvoltă forme tot mai complexe, este dornic să experimenteze, poate chiar mai mult decât în teatru. Vedem de la spectacole minimaliste la performance-uri complexe, toate având aceeași trăsătură comună, și anume capacitatea de auto-organizare, care le permite să facă din puțin mult. Ceea ce este o constrângere, adică lipsa de finanțare instituționalizată, este în același timp un mare atu: permite companiilor sau artiștilor independenți să fie experimentali, să exploreze noi forme și nu se supune nici unui fel de rigori sau cenzură.”

Accesul la spectacole costă 20 de lei pe seară, iar biletele se pot achiziționa de la sediul Centrului German de pe strada Lungă nr. 31 zilnic între orele 9.00 și 19.00 sau online de pe site-ul Bilete.ro, la adresa https://www.bilete.ro/zilele-dansului-contemporan-la-brasov

Proiectul este organizat de Centrul Cultural German Brașov, în parteneriat cu Institutul Goethe, Centrul Cultural Reduta și Visssual.

 

Program  – Centrul Cultural Reduta

Nu toți sunt eroi – 26 octombrie, ora 19.00 
Cristina Lilienfeld, Smaranda Găbudeanu

LEVIAH – 27 octombrie, ora 19.00
Reut Shemesh (Germania) – Spectacol nerecomandat celor sub 16 ani

Heterocromia – 28 octombrie, ora 19.00
Oana Mureșan, Cătălin Mardale (Producție Fabrica de pensule, Cluj)

Performance-party – „Migdalii înfloriți” – 27 octombrie, ora 21.00, la Visssual, strada Fabricii.  Intrare liberă
(O propunere coregrafică marcată de umanitate, în toată frumusețea și contradicția sa, care grupează alături de Anamaria Guguian dansatori amatori din Brașov).

Expoziție de fotografie – Orsolya Balint – 26-28 octombrie, Centrul Cultural Reduta
Orsolya Balint este o artistă care preferă să zăbovească mult asupra unui subiect până ajunge să îl cizeleze la dimensiunea dorită.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.