Prefectul Brașovului cere verificări la comisiile locale de fond funciar care au probleme în emiterea titlurilor de proprietate. 7 comune sunt vizate

Instituția Prefectului județul Brașov face verificări în teritoriu în localitățile unde există dificultăți la emiterea titlurilor de proprietate pe legile fondului funciar.  În baza unui ordin de prefect, o Comisie de îndrumare și control va face verificări în teren la comisiile locale de fond funciar de la Dumbrăviţa, Mândra,  Ungra, Jibert, Ormeniş, Augustin, Racoş, în perioada 22 octombrie – 9 noiembrie 2018.

„Specialiştii din Prefectura Braşov care formează Comisia de îndrumare şi control vor verifica situaţia în teren cu privire la suprafeţele totale la nivelul fiecărei unităţi administrativ teritoriale pentru care s-au eliberat sau nu s-au eliberat titluri de proprietate. De asemenea, va fi analizată situaţia cererilor nesoluţionate, a titlurilor executorii care nu au fost puse în aplicare şi a litigiilor aflate pe rolul instanţelor judecătoreşti. Totodată, dorim să ştim stadiul actual de punere în aplicare a Legilor fondului funciar, dar şi principalele dificultăţi întâmpinate de către Comisiile locale cu ocazia punerii în posesie. După identificarea problemelor, vor putea fi oferite recomandări de soluţii în conformitate cu legislaţia aplicabilă în domeniul fondului funciar”, a declarat prefectul judeţului Braşov, Marian Rasaliu.

Rezultatul verificărilor şi măsurile dispuse vor fi consemnate într-un raport care va fi supus aprobării prefectului în termen de 30 de zile de la finalizarea controlului.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.