Prima ediție a Zilelor dansului contemporan, la Brașov. 3 spectacole și un workshop de dans. Vezi PROGRAMUL COMPLET

Prima ediție a Zilelor Dansului Contemporan „Perform(d)ance” va avea loc la Centrul Cultural Reduta în perioada 26 -29 octombrie 2017. Evenimentul, organizat de Centrul Cultural German, cu o finanțare pe Ghidul cultural al Primăriei Brașov., va include trei spectacole de dans contemporan și un work-shop destinat amatorilor. 

„Deleted Scenes” (Scene șterse) este un spectacol produs în Germania, care vine în premieră în Brașov și România. Spectacolul este regizat de Sergiu Matiș, un român care s-a mutat în Germania în 1999. În aceste spectacol el urmărește să pună într-o arhivă și anarhivă (de la anarhie) o sumă de momente care falsifică realitatea.

„2 femei contemporane” este un performance/spectacol în care Ioana Marchidan propune ideea că de-a lungul istoriei nu s-au schimbat extrem de multe lucruri în ceea ce privește statutul femeii. „2 Femei Contemporane” este un spectacol care tratează subiectul cu umor și seriozitate. Spectacolul este recomandat tuturor, mai ales că feminist poate fi și un bărbat, după cum se spune în manifestul spectacolului.

„Counterbody” este un spectacol de dans, instalație și muzică în care toate elementele pot fi privite ca particule în mișcare permanentă, permutabile și paralele. Dansatorii transformă fluxul de informație în moduri halucinante folosindu-și corpurile în contradicții între fragilitate și super-putere.

Toate cele trei spectacole vor avea loc la Centrul Cultural Reduta. 

Pe lângă cele trei spectacole, perform(d)ance propune un workshop care se va desfășura în zilele de sâmbătă și duminică. Atelierul va fi condus de Mihaela Dancs, câștigătoare a premiului CNDB coregraful anului în 2014. Ea a inițiat atelierele pentru amatori Totul pentru endorfine”, unde ideea de bază este că mișcare și dansul fac fericit pe oricine. Deja workshopul are toate locurile ocupate.

Intrarea este liberă la toate aceste evenimente.

Perform(d)ance – zilele dansului contemporan la Brașov este un proiect cultural organizat de Centrul Cultural German, finanțat din bugetul municipiului Brașov. Printre parteneri se numără Institutul Goethe, Centrul Cultural Reduta și Laborazon. 


Program perform(d)ance

2 femei contemporane, 26 oct, ora 19, Centrul Cultural Reduta
Autor/coregraf: Ioana Marchidan
Cu: Ioana Marchidan și Flavia Giurgiu

Deleted Scenes, 28 oct, ora 19.00, Centrul Cultural Reduta
Realizator: Sergiu Matiș
Cu: Martin Hansen, Diletta Sperman, Sergiu Matiș

Counterbody, 29 oct, ora 19, Centrul Cultural Reduta
Dramaturgia și suportul curatorial: Olivia Nițiș
Coregrafia: Simona Deaconescu
Cu:  Alexandra Bălășoiu, Andreea Belu, Corina Tătărău, Denis Bolborea, George Alexandru Pleșca, Georgeta Corca, Marian „Franke” Octavian şi Simona Dabija

Workshop, Totul pentru endorfine, 28-29 oct, 10.30-13.30, Centrul Cultural Reduta
Cu: Mihaela Dancs

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.