Un cerșetor poate pleca acasă cu 5.000 lei pe lună. Brașovenii, rugați de Poliția Locală să își țină banii în buzunare

Poliția Locală Brașov și RATBV SA au lansat o campanie de informare pentru prin care încearcă să descurajeze cerșitul. Astfel, pe pe ecranele LED din mijloacele de transport în comun  vor fi afișate mesaje prin care turiștilor și brașovenilor li se recomandă să  nu le mai dea bani cerșetorilor. „Știați că un cerșetor poate câștiga 5.000 lei lunar?”, se va putea citi pe unul dintre slide-uri.



 

De asemenea, călătorii din autobuzele RATBV vor afla că, dacă dau bani copiilor care cerșesc, pot deveni complici la exploatarea micuților. „Banii nu ajung la ei, ci la infractori. Susții analfabetismul”, se mai poate citi pe slide-ul respectiv. De asemenea, printr-un alt slide este transmis mesajul: „Nu încuraja cerșetoria! Doar așa, numărul copiilor din stradă va scădea!”

Poliția Locală Brașov a anunța că în fiecare zi agenții încearcă să limiteze acest fenomen, iar în completarea planurilor de măsuri pe această linie de muncă, a apelat și la parteneriatul cu RATBV SA.  

Poliția Locală Brașov recomandă tuturor cetățenilor să nu încurajeze (prin oferirea de bani) persoanele care apelează în acest mod la mila publică: „Trebuie să înțelegem cu toții că astfel de practici reprezintă, de cele mai multe ori, o forma de exploatare a copiilor, bătrânilor și a persoanelor cu dizabilități, întreținute și coordonate din umbră de către persoane certate cu legea”.



 

Acțiunile polițiștilor locali  se concretizează zilnic în sancțiuni aplicate în contextul săvârșirii acestui gen de fapte, dar, întrucât fenomenul este întreținut permanent de unii concetățeni binevoitori și miloși, este greu de eradicat.

„După sancționare, persoanele vizate sunt fie îndrumate către localitățile de domiciliu, fie sunt conduse, cu acordul lor, la Centrul de persoane fără adapost unde pot beneficia de o igienizare corespunzătoare și o masă caldă. Din păcate, a doua zi îi găsim din nou în stradă, iar noi reluăm procedurile descrise mai sus. De aceea, considerăm oportună această campanie de informare, cu scopul declarat și urmărit de prevenire și reducere a cerșetoriei pe raza municipiului Brașov”, a anunțat Poliția Locală Brașov.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.