Autobuzul turistic al RATBV Brașov a reintrat în trafic. Biserica Neagră, noua stație în traseu

Operatorul de transportu public din Brașov, RATBV a reluat circulaţia autobuzului turistic ce va purta, din acest sezon, indicativul 61. Autobuzul vine și cu unele noutăți. Pe traseu au fost introduse două stații noi, una dintre ele la Biserica Neagră și cea de a doua pe strada Nicolae Bălcescu. 



Autobuzul de pe linia 61 va parcurge un traseu circular: Livada Poştei – Strada Mureşenilor (Piaţa Sfatului) – Strada G. Bariţiu – Strada C. Brâncoveanu – Strada Prundului – Strada Poarta Schei – Strada N. Bălcescu – Strada C. Dobrogeanu Gherea – Aleea T. Brediceanu (Aleea de sub Tâmpa) – Strada C. Dobrogeanu Gherea – Strada N. Bălcescu – Bulevardul 15 Noiembrie 1987 – Strada Agrişelor – Bulevardul Iuliu Maniu – Strada N. Iorga – Livada Poştei.

Pe traseu sunt amenajate nouă staţii de îmbarcare/debarcare, respectiv Livada Poştei – Piaţa Sfatului – Biserica Neagră – Piaţa Unirii (Prundului) – Liceul „Andrei Şaguna” – Nicolae Bălcescu – Aleea „Tiberiu Brediceanu” – Star – Primărie.

Potrivit unui comunicat, RATBV introduce şi o facilitate privind tariful, orice deţinător de abonament pe toate liniile valabil pentru o zi (de 12 lei) va putea circula gratuit pe acest traseu, fără o limită a numărului de călătorii realizate în respectiva zi. O călătorie pe linia 61 va costa 6 lei, între oricare două staţii/capete de linie de pe traseu.

 



 

Biletele de călătorie se pot achiziţiona de la şofer sau de la casieriile din staţiile Livada Poştei şi Primărie, iar abonamentele de la orice punct de vânzare.

Autobuzul care va circula pe linia 61 este dotat, începând de anul trecut, cu instalaţie de aer condiţionat şi sistem wi-fi, iar în salon este montat un ecran LCD pe care rulează imagini şi informaţii scrise despre obiectivele turistice pe lângă care se trece, în limbile română, engleză şi franceză. 

Vor fi efectuate un număr de 10 curse zilnic, inclusiv sâmbăta şi duminica şi în zilele de sărbători legale.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.