Muzeul de Artă Brașov rămâne închis, la expoziția permanentă, pe termen nelimitat, ca urmare a lucrărilor care se fac în această perioadă la acoperișul clădirii. Lucrările sunt executate de o firmă contractată de Biserica Evanghelică, cea care este proprietar al clădirii.
Directorul Radu Popica, anunță că pe perioada șantierului, muzeul este închis la etaj, unde este expoziția permanentă, dar expoziția temporară „Ex-Libris Brâncuși”, care este la parter, va fi deschisă pentru vizitare, inlusiv cu ocazia Nopții Muzeelor.
Lucrările au început în luna martie, iar potrivit directorului Muzeului, acestea sunt unele complexe, pentru că ele presupun, nu doar înlocuirea țiglei – care se va face pe porțiuni mici, ci și înlocuirea unor elemente degradate din lemn și, per total, refacerea acoperișului, conform proiectului inițial. Această refacere este necesară, după ce, la începutul anilor 90, muzeul a încercat să amenajeze, în pod, unele spații de depozitare pentru piesele de muzeu.
După finalizarea intervențiior la acoperiș, estimate a fi gata la sfârșitul lunii mai, Muzeul va face propriile reparații la sălile de la etaj, unde din cauza infiltrațiilor, a apărut igrasia.
Tot în acest an, proprietarul imobilului, Biserica Evanghelică, va începe și lucrările pentru reabilitarea fațadei întregii clădiri (inclusiv pe partea ocupată de Muzeul de Etnografie), în caz contrar riscând să plătească supraimpozitul de 500% impus de Consiliul Local Brașov pentru clădirile neîntreținute corespunzător.
Pe perioada reabilitării fațadei, muzeul va putea totuși să funcționeze.
Muzeul a fost amenajat în 1970, într-o clădire care a fost retrocedată acum 10 ani Bisericii Evanghelice
Muzeul de Artă Brașov a fost amenajat în clădirea de pe bulevardul Eroilor nr. 21 în anul 1970, iar la momentul respectiv respecta toate standardele în domeniu. Modernizări minore la clădire s-au mai făcut după anul 1990, iar din anul 2009, după ce clădirea a fost retrocedată, nu s-a mai lucrat deloc, astfel că s-a ajuns la situaţia în care acoperişul s-a degradat destul de tare. De altfel, în anul 2015, când între Consiliul Judeţean Braşov (care are în subordine Muzeul de Artă) şi Biserica Evanghelică s-au purtat negocierile pentru semnarea contractului de închiriere, Biserica Evanghelică s-a angajat ca din banii luaţi de la chiriaş să repare acoperișul și fațada.
Fii primul care comentează