Muzeele din Brașov vor avea acces gratuit în anul Centenarului Marii Uniri

Toate muzeele din subordinea Consiliului Județean vor avea în acest an intrarea gratuită, aât pentru turiști, cât și pentru localnici. Propunerea va fi supusă aprobării în plenul CJ, gratuitatea urmând să fie valabilă de la începutul lui aprilie, pe tot parcursul acestui an.

„Pentru că este anul Centenarului, ne dorim ca toate muzeele din subordinea Consiliului Județean să aibă acces gratuit pentru vizitatori. În acest fel am încuraja și mai mulți turiști și, dar și locuitori să viziteze muzeele, iar pe managerii acestor instituții i-am stimula să creeze expoziții cât mai atractive“, a declarat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea. 

Tot în acest an, Consiliul Județean și Inspectoratul Școlar Județean Brașov, împreună că primăriile locale vor căuta o formulă pentru transportul elevilor din județ în municipiul Brașov, la muzee, tocmai pentru ca aceștia să ajungă mai ușor la muzeele care vor oferi acces gratuit. 

În subordinea Consiliului Județean sunt Muzeul Județean de Istorie, Muzeul de Etnografie, Muzeul de Artă și Muzeul „Casa Mureșenilor“. 

Anul trecut, cele 4 muzee au avut împreună 76.428 de vizitatori și au încasat 193.441 de lei din bilete. 

 

Instituția Număr total de vizitatori Suma totală încasată din vânzarea biletelor de intrare
Muzeul Județean de Istorie Brașov 36.231 106.957
Muzeul de Etnografie Brașov 17.344 40.482
Muzeul Casa Mureșenilor Brașov 14.675 33.749
Muzeul de Artă Brașov 8.178 12.253
TOTAL 76.428 193.441

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.