O echipă de IT-iști și juriști din România, marea câștigătoare a finalei Global Legal Hackaton din SUA. A creat primul „consultant“ de călătorii, disponibil prin FB Messenger

O echipă de cinci români-  IT-iști și juriști a câștigat marele premiu la concursul de programare Global Legal Hackathon din Statele Unite, după ce a creat o aplicație care funcționează ca un consultant juridic de călătorii, accesibil prin intermediul Facebook Messenger. Echipa din România, numită Legal Shapers, a concurat cu specialiști în IT de la cele mai dezvoltate tehch-hub uri din lume și de la faimoase case de avocatură din țări puternic dezvoltate în domeniul tehnologiei și inovației: Australia, Brazilia, China, Germania, India, Italia, România, Statele Unite ale Americii, Hong Kong, Polonia.



La finala mondială a Global Legal Hackathon, care a avut loc pe 4 mai la New York, participanții au fost obligați să se încadreze în 2 teme cu proiectul lor: 1. deservirea serviciilor juridice ca business privat sau 2. serviciile juridice de interes public (de exemplu: buna guvernare, legislația juridică, facilitarea accesului la justiție).

Potrivit StartUp Cafe, unicitatea aplicației Lawrelei vine din faptul că are acoperire globală și o componentă gratuită de răspunsuri juridice actualizate și de încredere cu privire la cele mai frecvente situații cu care ne putem confrunta în timpul unei călătorii în străinătate. În cazul unei urgențe imediate, Lawrelai oferă asistență juridică personalizată contra-cost, punând la dispoziția utilizatorilor consultanță profesională prin intermediul partenerilor locali – explică reprezentanţii echipei.

Din punct de vedere tehnic, Lawrelai utilizează tehnologia NLP, pentru a descifra caracterul complicat al limbajului uman. Inteligența artificială (AI) o înzestrează pe Lawrelai cu capacitatea de a înțelege nevoile și contextul utilizatorului, iar informațiile obținute sunt comparate cu cele existente în sistemul său. Mai departe, aplicatia urmărește fluxul dinamic variabil definit pentru scenariul utilizatorului respectiv. Scenariile pot fi create atât de persoane tehnice, cât și nontehnice, prin utilizarea unei interfețe UI puternice.

Echipa Legal Shapers, care a realizat proiectul Lawrelai, este formată din avocații Roxana Pistolea (associate Clifford Chance Badea), Roxana Mihaela Catea (Senior Associate Ţuca Zbârcea și Asociații), Tudor Colțan (Senior Associate Suciu Popa) și specialiștii IT Petruș Bălașa și Eduard Mirică.

(Sursa Foto: StartUp Cafe)

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.