Șase obiective turistice din Brașov vor fi iluminate arhitectural

Municipalitatea va ilumina arhitectural șase obiective din municipiul Brașov, respectiv  Muzeului de Istorie Brașov, sediul Primăriei Brașov, Poarta Șchei, Casa Junilor, Opera Brașov, strada După Ziduri. La sfârșitul lunii mai, Primăria Brașov a semnat, cu SC BIT Energy System SRL,  un contract pentru realizarea studiului de fezabilitate privind realizarea iluminatului arhitectural pentru 6 obiective din municipiul Brașov. Valoarea acestui contract este de 54.000 de lei (fără TVA). Durata contractului este de 90 de zile. 



„Anul acesta vom continua proiectul nostru de realizarea a unui iluminat arhitectural pentru obiectivele importante ale orașului nostru. Am început cu Cetățuia, am continuat cu Rectoratul, iar ultimul proiect de iluminat arhitectural a fost cel al Teatrului Dramatic. Consider că cele trei proiecte au schimbat în bine imaginea orașului nostru, pentru că Brașovul este frumos și pe timpul nopții,  și, tocmai de aceea, vreau să continuăm acest demers.  Următoarele obiective sunt Casa Sfatului, Poarta Șchei, Casa Junilor, Opera Brașov, clădirea Primăriei Municipiului Brașov și zidul de apărare din zona După Ziduri. La sfârșitul lunii august, după ce vom avea SF-ul, sper să putem lansa licitația pentru proiectul tehnic și realizarea lucrărilor. Totodată, sper ca demersul  nostru să fie preluat și de către proprietarii altor clădiri reprezentative ale orașului nostru, astfel încât să scoatem în evidență patrimoniul cultural al Brașovului, indiferent dacă este zi sau noapte”, a declarat primarul George Scripcaru.

Descrierea succintă a obiectivului de investiţii propus din punct de vedere tehnic şi funcţional:

a) destinaţie şi funcţiuni. Realizarea obiectivului presupune realizarea pentru fiecare obiectiv a unui sistem de iluminat arhitectural în vederea punerii în evidență a detaliilor constructive ale obiectivelor. Scopul este de punere în evidență a potențialului turistic și a patrimoniului cultural al municipiului Brașov.

b) caracteristici, parametri şi date tehnice specifice, preconizate. Reţeaua de alimentare cu energie electrică se va realiza în variantă subterană. Pentru fiecare obiectiv se va ţine cont de caracteristicile arhitecturale specifice ale construcțiilor.



c) nivelul de echipare, de finisare şi dotare, exigenţe ale construcţiei. Aparatele de iluminat vor fi echipate cu surse de tip LED, stâlpii de iluminat vor permite executarea legăturilor de tip intrare-ieşire în interiorul stâlpului şi vor fi prevăzuţi cu fante de acces şi capace de vizitare. Se vor preciza modurile de alimentare cu energie electrică pentru fiecare obiectiv în parte precum şi modul de interconectare cu reţelele de iluminat public învecinate. Sistemele vor fi dotate echipamente care vor permite reglarea perioadei de funcționare și de integrare în actualul sistem de telemanagement existent.  Aparatele de iluminat vor fi montate pe fațadele clădirilor sau după caz încastrate în pardoseală cu lumină caldă și focalizare îngustă, medie sau largă în funcție de elementele ce vor fi scoase în evidență. Aparatele de iluminat montate pe fațade și cutiile de distribuție aferente nu vor influența vizual pe timp de zi obiectivele.

d) solictări specifice pentru anumite obiective. Pentru clădirea Primăriei se va realiza iluminat arhitectural pentru toate celor patru fațade ale clădirii. Pentru Muzeul de Istorie  se va realiza iluminat arhitectural pentru toate celor patru fațade ale clădirii. Pentru Poarta Șchei se va realiza iluminat arhitectural pentru cele două fațade exterioare precum și pentru zona interioară. Pentru Casa Junilor se va realiza iluminat arhitectural pentru trei laturi, laturi care sunt vizibil. Pentru Opera Brașov se va realiza iluminat arhitectural pentru fațada situată spre strada Bisericii Române. Pentru strada După Ziduri se va realiza iluminat arhitectural pentru zidul vechi precum și un sistem de iluminat pietonal care va utiliza modele de stâlpi de iluminat și aparate de iluminat în concordanță cu zona istorică.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.