Iluminatul arhitectural la clădirile de patrimoniu din Brașov, poate în 2019. Lucările propriu-zise se fac numai dacă licitațiile nu se prelungesc

Iluminatul arhitectural al unor clădiri de patrimoniu din municipiul Braşov, anunțate încă de anul trecut, sunt promise din nou anul acesta.




 
Condiţia este însă ca în bugetul local să fie prevăzuţi suficienţi bani, iar procedurile de achiziţie să se desfăşoare fără probleme de contestaţii, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.
 
În prezent există o procedură de achiziţie în desfăşurare, pentru realizarea studiilor de fezabilitate pentru iluminatul arhitectural cu corpuri de iluminat cu tehnologie LEG, la unele clădiri printre care Casa Sfatului, Primăria Braşov, Casa Junilor şi zona aleii După Ziduri. Ofertele depuse de firmele interesate sunt acum în evaluare, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.
 
„După ce se va semna contractul de servicii, consultatul va avea la dispoziţie trei luni pentru a realiza studiile de fezabilitate, după care va fi lansată şi licitaţia de lucrări. Deocamdată nu putem estima când vor începe lucrările propriu-zise. Totul depinde de rapiditatea cu care se derulează procedura de achiziţie a lucrărilor dar şi de sumele disponibile la bugetul local pe anul 2019”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.
 
Dacă despre Casa Sfatului, După Ziduri sau clădirea primăriei nu se ştie exact dacă vor intra sau nu în lucări pentru iluminatul arhitectural în acest an, în cazul turnurilor de sub Tâmpa şi a aleii Tiberiu Brediceanu, lucrurile sunt mai clare:  „Acolo există proiectoare care iluminează uniform zidurile, însă anul acestea ele vor fi înlocuite cu iluminat arhitectural“, a declarat Sorin Toarcea. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.