Șase obiective din Brașov, printre care Casa Sfatului, Poarta Șchei și zona După Ziduri, vor avea iluminat arhitectural nou

Șase obiective din municipiul Brașov vor beneficia de un iliuminat arhitectural nou. Este vorba despre clădirea Primăriei Brașov, clădirea Muzeului de Istorie (Casa Sfatului), Poarta Șchei, Casa Junilor, clădirea Operei Brașov și strada După Ziduri. Deocamdată, proiectul se află într-o fază incipientă, în care se caută un consultant pentru realizarea studiului de fezabilitate. Contractul pentru acest studiu de  fezabilitate este estimat la 81.000 de lei, conform anunțului de licitație lansat ieri pe platforma de achiziții publice SICAP.  

Conform caietului de sarcini al acestei licitații, pentru clădirea Primăriei și pentru Casa Sfatului, iluminatul arhitectural va fi amenajat pe toate cele patru laturi, în timp ce pentru Casa  Junilor, iluminatul va fi făcut pe trei laturi. În prezent, clădirea Primăriei are iluminat architectural pe o singură latură- cea dinspre Modarom, iar Cafa Sfatului nu are deloc.

La clădirea Operei, sistemul de iluminat arhitectural vizează doar fațada situată spre strada Bisericii Române, iar la Poarta Șchei, cele două fațade exterioare în zona interioară. Pentru strada După Ziduri se va realiza un iluminat arhitectural pentru zidul vechi, precum și un sistem de iluminat pietonal, care va utiliza modele de stâlpi și aparate de iluminat adecvate zonei istorice.

Ofertele  pentru executarea studiului de fezabilitate pot depuse până la data de 14 decembrie. Câștigătorul contractului va trebui să întocmească un studiu de fezabilitate în maxim 90 de zile, venind cu o analiză a situației existente și cu trei propuneriui de iluminat arhitectural pentru cele șase obiective.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.