„Eu sunt mândru de ele şi pentru asta le mulţumesc tuturor celor care s-au implicat şi au crezut în mine. Înţeleg frustrarea lor. Dar – din respect pentru mine şi pentru ei – am refuzat să accept ofertele de ultimă oră de pe piaţa neagră a semnăturilor. Am 42 de ani, am un crez politic împărtăşit cu aproape 200.000 de români, iar munca noastră de strângere de semnături a fost un impresionant exerciţiu democratic. Îi asigur pe toţi că acesta nu e sfârşitul, ci abia începutul. Un început construit pe corectitudine şi adevăr!”, a spus Stoican.
Andrei Valentin Stoican este an doilea politician care a renunțat pe ultima sută de metri să se înscrie în cursa pentru Cotroceni, în lipsa unui număr suficient de semnături de susținere. Deputatul PSD Liviu Pleșoianu, care și-a anunțat intenția de a candida ca independent pentru președinția României, a anunțat duminică dimineață că a strâns doar 146.000 de semnături față de minimul de 200.000 necesar. Pleșoianu susține că „anonimi binevoitori” i-au pus la dispoziție zeci de mii de semnături care erau, în fapt, „produse la un minunat xerox color“.
Până în prezent, Biroul Electroral Central a validat două candidturi, pe cea a lui Theodor Paleologu (PMP) și a Vioricăi Dăncilă (PSD).
Până marți vor fi analizate și semnăturile depuse de ceilalți candidați înscriși până acum, respectiv Klaus Iohannis (PNL), președinte în exercițiu, Dan Barna (USR-PLUS), Kelemen Hunor (UDMR), Mircea Diaconu (cu susținerea PRO România și ALDE).
În decursul zilei de azi, la Biroul Electoral Central ar urma să-și depună candidaturile și Alexandru Cumpănașu și Ramona Buynseels și Cătălin Ivan (Alternativa pentru Demnitate Națională), plus alți independenți.
Candidații la alegerile prezidențiale își pot depune la Biroul Electoral Central candidaturile până duminică, 22 septembrie, ora 24:00. Până marți, BEC va analiza semnăturile și va valida candidatii care vor intra în cursa prezidențială.
Fii primul care comentează