„Abramburica“, înlocuită la Educație de un ministru cu experiență bogată… în gafe de exprimare și nu numai

Ministrul Culturii, Daniel Breaz, conduce interimar Ministerul Educației Naționale, după ce premierul a demis-o pe Ecaterina Andronescu pentru declarațiile „profund greșite“ legate de cazul adolescentei răpite la Caracal.

Acum, în fruntea Ministerului Educației vine, cel puțin până la desemnarea unui ministru „plin“, un senator PSD care are deja o bogată experiență în gafe și care uneori a dovedit că limba română îl cam încurcă. Și limba engleză îi dă bătăi de cap, însă asta nu l-a împiedicat să țină un scurt discurs în limba lui Shakespeare, la Bruxelles. 



Cine este Daniel Breaz, ministrul Culturii care va coordona și Educația până la numirea unui înlocuitor pentru Ecaterina Andronescu

Daniel Breaz, doctor în matematică, este ministru al Culturii din noiembrie 2018, când l-a înlocuit pe George Ivașcu. El este și senator PSD şi face parte din Comisia pentru muncă, familie şi protecţia socială şi din comisia pentru cultură şi media.

În mai 2018, s-a remarcat în spaţiul public prin afirmaţii despre familia monoparentală pe care nu o consideră, de fapt, o familie în sine, el fiind un susținător al celei tradiționale. În viziunea sa, o mamă singură cu doi copii „a fost o familie, dar s-a întâmplat ceva şi nu mai este”. 




 
Ulterior, senatorul a revenit asupra declaraţiei şi a spus că există o definiție a familiei și din punct de vedere matematic. „Din punct de vedere constituţional avem o definiţie a familiei, din punct de vedere sociologic avem mai multe aspecte şi dacă detaliez, fiind matematician, avem si din punct de vedere matematic definirea familie”, declara Daniel Breaz. 

Daniel Breaz,  rector al universității 1 Decembrie din Alba Iulia, se împiedică destul de des de limba română. 

„Pentru mine, ca român, ca și cadru didactic, consider că Mihai Eminescu este cel mai mare poet CARE l-a dat România“, declara Breaz în ianuarie, într-o emisiune la Digi 24. 

Ceea ce spunea în introducerea CARE a făcut-o domnul președinte al Academiei o să vorbesc și o să încerc să exprim câteva lucruri legate de cultură națională, valori, permanente, perspective, în context european“, afirma Daniel Breaz în discursul susținut la Ateneul Român. 


Omul care l-a așezat pe condamnatul penal Adrian Severin imediat în spatele lui Iohannis și al oficialilor europeni, la ceremonia de preluare a președinției Consiliului UE 

 

Potrivit Hotnews.ro, ca ministru al Culturii, Daniel Breaz a fost printre cei care s-au ocupat de ceremonia oficială de preluare a președinției Consiliului UE, desfășurată în 10 ianuarie la Ateneul Român și la care fostul ministru de Externe Adrian Severin, condamnat la 4 ani de închisoare pentru luare de mită și trafic de influență și eliberat condiționat în 2017, a stat imediat în spatele președintelui Klaus Iohannis și al oficialilor europeni. 

„Ce a fost rău că dl Severin a stat în loja respectivă în sală? (…) Ce voiați, să stea pe scări?”, era explicația lui Breaz, la Digi 24.  El mai spunea și că se caută nod în papură: „Ce a fost greșit că a stat în spatele lojii oficiale? Mie mi se pare că se caută nod în papură și încercăm să căutăm ceva negativ în derularea acestei ceremonii, care a fost o reușită a României”.  Întrebat despre prezența fiului premierului Dăncilă la acest eveniment, tot în zona lojii oficiale, Daniel Breaz spunea: „Trebuia să nu participe? Nu îl cunosc, vă pun o întrebare, trebuia să nu participe?”. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.