Judecător brașovean, eliberat din funcție de către președintele Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marţi decretele de eliberare din funcţie a nouă magistraţi, ca urmare a pensionării. Printre cei nouă se află și un magistrat de la Judecătoria Brașov. 

Șeful statului l-a eliberat marți din funcţia de judecător la Judecătoria Braşov pe Liviu Dumitru Marinescu, ca urmare a pensionării. 

În 2015, judecătorul Liviu Marinescu s-a remarcat negativ, după ce a fost sancționat disciplinar de către CSM, care i-a imputat atunci faptul că nu a rezolvat cu celeritate o serie de cauze și și-a exercitat cu rea-credință sau gravă neglijență funcția. Atunci, CSM l-a sancționat pe judecătorul brașovean cu diminuarea indemnizației cu 15% pe o perioadă de șase luni.  (detalii AICI)

Tot marți Klaus Iohannis a semnat decretele de eliberare din funcție pentru următorii magistrați:

* Maria Oprea – judecător grad profesional de curte de apel la Tribunalul Buzău;
* Luminiţa-Verginia-Mioara Drăghici –  judecător preşedinte al Secţiei penale a Tribunalului Teleorman;
* Manuela-Carmen Mladin-Golea – judecător la Tribunalul Bucureşti;
* Cristiana-Mihaela Crăciunescu – judecător cu grad de tribunal la Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti, în prezent detaşată la Institutul Naţional al Magistraturii;
* Adrian Cojocaru – judecător la Judecătoria Buftea;
* Nicolae Petroșel – procuror-şef al Biroului teritorial Buzău din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism;
* Viorica Costea – procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti;
* Gheorghe Constantinescu – procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, delegat în funcţia de procuror şef Secţie judiciară la această unitate de parchet.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.