FOTO. Primăria Brașov a pus în „Primul ghiozdan“ caiete cu imagini violente, de război

Aproximativ 2.300 de elevi de clasa întâi din Braşov au primit în prima zi de şcoală, din partea Primăriei Braşov, un ghiozdan plin cu rechizite şi câteva caiete. Tot atâtea pachete de rechizite au fost cumpărate și pentru elevii de la clasa pregătitoare. 

Acestea au fost livrate de o firmă din Râmnicu Vâlcea, care a câştigat licitaţia pentru furnizarea acestor pachete. Furnizorul nu pare a fi fost prea inspitat când a ales caietele. Astfel, pe coperţile unui caiet pot fi văzute fotografii din timpul unor intervenţii militare, în care personajul principal este complet echipat de război și trage cu o pușcă cu lunetă.

Un semnal de alarmă a fost atras în prima zi de școală chiar de bunicul unui copil braşovean, care a primit ghiozdanul. Acesta consideră că astfel de caiete nu ar trebui distribuite micuţilor, pentru că scenele sunt violente și transmit un mesaj cel puțin nepotrivit.

„Aceste caiete sunt cumpărate cu bani de la bugetul local. Scenele sunt mult prea violente pentru copii de 7 ani”, consideră el. 

Pe lângă caietele „războinice”, cei mici au primit şi caiete cu tematică sportivă. Mai exact, ei au primit caiete cu FCSB. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.