FOTO. Anul școlar a început la Școala Gimnazială nr. 1 Brașov, într-o clădire extinsă cu un corp nou

Elevii Școlii Gimnaziale nr. 1 din cartierul Astra au început anul școlar într-o clădire extinsă cu un nou corp. Acesta are două etaje, la fel ca cel vechi, în continuarea căruia se află, și a fost realizat în șase luni. Lucrările de extindere au fost finalizate cu puțin înainte de începerea anului școlar, după cum a precizat viceprimarul Costel Mihai, prezent ieri la deschiderea anului școlar la Școala gimnazială nr. 1. Astfel, la dispoziția elevilor și a cadrelor didactice vor fi, din acest an școlar, încă șase săli de clasă. 

Licitația pentru lucrările la noul corp de clădire al Școlii gimnaziale nr. 1, de pe strada Barbu Lăutaru nr. 10, a fost lansată în vara anului treecut, fiind estimate atunci la 2,493 milioane lei.

Față de alte investiții în unitățile de învățământ din Brașov, aici construcția a fost făcută în termenul stabilit prin contract, viceprimarul Costel Mihai ținând să precizeze, de altfel, că „lucrările au mers bine și pentru că am avut un constructor serios“.

„Mă bucur că am putut deschide oficial noul an școlar la o unitatea de învățămînt extinsă. Municipalitatea a făcut aici o investiție de care școala avea mare nevoie, dat fiind numărul mare de solicitări pe care le are de la localnicii din zonă. Mă bucur, în primul rând, că lucrările au mers bine și că am avut parte de un constructor serios, care s-a ținut de termenul asumat. De altfel, chiar dacă în aceste ultime luni am avut unele probleme la anumite școli unde desfășurăm investiții, nu au existat situații în care să fim nevoiți să amânăm deschiderea. Anul școlar a început în condiții optime la toate unitățile de învățământ, excepție făcând cele cu investiții multianuale unde lucrările nu puteau fi terminate într-o vară. Însă acolo, șantierele sunt izolate complet de locul unde se desfășoară activitățile didactie, astfel că vom putea continua lucrările fără a afecta orele de curs“, a declarat viceprimarul Costel Mihai.

În urma acestei investiții, Școala gimanzială nr. 1 din Astra are șase săli de clasă în plus, cu grupuri sanitare pe fiecare dintre cele două niveluri, pentru fete și băieți. Vechiul corp de clădire al Școlii nr. 1, care a trecut și el prin igienizările din vacanța de vară, a fost construit în anul 1976, de către statul român şi a aparţinut Ministerului Educației, până în anul 2001, când prin Hotărâre de Guvern, şcolile au trecut în patrimoniul primăriilor. În acest corp de școală erau până acum 19 săli de clasă, laborator de informatică, o bibliotecă, cancelarie, secretariat, cabinet medical, cabinet interşcolar de asistenţă psihopedagogică și un cabinet al direcţiunii. 

Deși are șase în plus, Școala gimnazială nr. 1 este însă în continuare una solicitată, în care elevii din cele 32 de clase primare și gimnaziale vor învăța în două schimburi.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.