Spitalul Clinic de Boli Infecțioase a fost recent dotat cu un aparat ultraperformant de radiologie, în valoare de peste 1,3 milioane lei. Echipamentul a fost achiziționat printr-o finanțare oferită în totalitate de la bugetul Consiliului Județean Brașov. Acest aparat complet digital îl înlocuiește pe cel vechi analog, care cu o vechime de 14 ani, începuse să dea rateuri și să aibă nevoie de reparații tot mai des.
Până în vara acestui an, unitatea medicală a avut în dotare un aparat un aparat de radiologie fix, de tip Mercury 332, instalat în laborator, în anul 2005. Conform normelor CNCAN, după zece ani de funcționare un spital are obligația să verifice aparatul, din punct de vedere tehnic, o dată la șase luni (nu la un an, cum a fost inițial), tocmai din cauza faptului că pot apărea defecțiuni mai frecvent.
„Începând din anul 2017 au apărut diverse probleme tehnice, specificate în rapoartele emise de firmele autorizate și din cauză că acestea îngreunau evaluarea pacienților, am solicitat un aparat de radiologie fix nou, digital, care să ne ofere o calitate înaltă – examinări performante, o siguranță în ceea ce privește riscul de iradiere atât a pacientului, cât și a personalului medical expus la standard superior, precum și achiziții ce pot fi procesate și stocate într-o stație medicală de postprocesare performantă. Consiliul Județean Brașov ne-a acordat suma de 1.505.000 lei în vederea dotării spitalului cu un astfel de aparat de radiologie digital, cu post de grafie și scopie, precum și cu o stație performantă de postprocesare a achizițiilor radiografice. Aceste echipamente au costat mai puțin, respectiv 1.366.120 lei”, a explicat managerul spitalului, dr. Ramona Ionescu.
Pentru obținerea autorizației sanitare de funcționare din partea Direcției de Sănătate Publică s-au făcut măsurători pentru eficacitatea ecranelor de radioprotecție, iar ulterior, după obținerea acesteia, dosarul va fi completat, astfel încât să poată fi obținută autorizația de utilizare CNCAN.
Asta e praf in ochi, imaginea buna se creeaza dupa modul cum gestionezi o situatie de criza, nu dupa modul cum te dai mare ca ai dotari